Αβεβαιότητα!

Αυτή είναι η λέξη που ακούγεται όλο και πιο συχνά από τα χείλη των πορτοκαλοπαραγωγών της χώρας, οι οποίοι καλούνται φέτος να προσφέρουν το προϊόν τους σε μία αβέβαιη παγκόσμια αγορά η οποία χαρακτηρίζεται από τα εξής δύο αντιφατικά στοιχεία:

  • Από χαμηλή παγκόσμια παραγωγή
  • Από μία τεχνιτή έλλειψη που οδηγεί σε ακόμη πιο υψηλές τιμές

Το αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζει κανείς που μπορεί να βρεθούν οι τιμές του πορτοκαλιού από τη νέα χρονιά, είτε το προϊόν διατεθεί εγχώρια, είτε εκτός Ελλάδος.

Για τον λόγο αυτό, η Biofreshland έχει αποφασίσει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στον Λάκωνα πορτοκαλοπαραγωγό, μεταφέροντας σε αυτόν τα θετικά που προσφέρουν οι παγκόσμιες και εγχώριες συμφωνίες που έχει κλείσει η εταιρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία συνεργασία με Γερμανική αλυσίδα λιανικής πώλησης χυμών, καθώς και με ελληνικές εμφυαλωτικές εταιρίες. Τις ανάγκες αυτών των συμβολαίων η Biofreshland προτίθεται να τις καλύψει αγοράζοντας αποκλειστικά πορτοκάλι από τη Λακωνία, θέλοντας έτσι να μειώσει τα μεταφορικά κόστη.

Για τον λόγο αυτό, η Biofreshland ανακοινώνει ότι προτίθεται να πληρώσει 190 ευρώ τον τόνο με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Επιπλέον ξεκαθαρίζεται ότι σε αυτή την τιμή είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και μία προσαύξηση 10 ευρώ, η οποία θα υπολογιστεί όμως στην εκκαθάριση, ανάλογα την τιμή στην οποία θα πουληθεί το τελικό προϊόν.

Όπως εξήγησε ο ιδρυτής της Biofreshland κ. Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος «φέτος είναι μια χρονιά που αποφασίσαμε να βάλουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. Κι αυτό διότι φέτος η παγκόσμια τιμή του χυμού επιτρέπει και στον Έλληνα χυμοποιητή να δώσει αυξημένη τιμή στον παραγωγό η οποία όμως μπορεί να προβλεφθεί και να πληρωθεί τοις μετρητοίς μέχρι και τον Δεκέμβριο. Δυστυχώς μετά από αυτό το χρονικό όριο τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις και πόσο μάλλον να ανακοινωθούν. Εδώ είμαστε και από το 2024 θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση, πάντα έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την καλύτερη εξασφάλιση των ντόπιων παραγωγών».

Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στo τηλέφωνo 27310 35 899 στη Σπάρτη, αλλά και στο 210 92 41 152 στην Αθήνα. Τέλος, μπορείτε να αποστείλετε email στη διεύθυνση

fruit@biofreshland.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις