ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Συνάντηση εργασίας των νυν και των νεοεκλεγέντων Δημάρχων της Ηλείας για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης «Ηλεία 2030 – Η Ολυμπία στο επίκεντρο» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με πρωτοβουλία της διαΝΕΟσις.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της διαΝΕΟσις κ. Διονύση Νικολάου για τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η σύσταση του Τοπικού Αναπτυξιακού Οργανισμού και ο διαδημοτικός Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), όπως προβλέπεται και από τη μελέτη, για την προώθηση των προτεινόμενων έργων και δράσεων. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την αναγκαιότητα χαρακτηρισμού της Ηλείας ως «Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός Ολοκληρωμένης Τουριστικής Διαχείρισης» και την υποβολή σχετικού αιτήματος στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μελέτη, η οποία προβλέπει και τρόπους – κατευθύνσεις χρηματοδότησης, έχει όλα τα χαρακτηριστικά να υλοποιηθεί καθώς υπάρχει ήδη αρμόδια Κυβερνητική Υποεπιτροπή που έχει αναλάβει την διαχείριση των προτάσεων για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης. Επεσήμανε ωστόσο την ανάγκη να μην χαθεί άλλος χρόνος για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Δημάρχων Π.Ε. Ηλείας, που θα προβλέπει τις προαναφερόμενες διαδικασίες.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν σημαντικό εργαλείο τη μελέτη την οποία και στηρίζουν, εκφράζοντας ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία για τις χρηματοδοτήσεις, καθώς ήδη εκτελούμενα έργα στους Δήμους παγώνουν εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας για τη σύσταση των προβλεπόμενων οργανισμών, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα τον προσεχή Ιανουάριο, όταν θα αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Πύργου κ. Στάθης Καννής, Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, Ζαχάρως κ. Κώστας Μητρόπουλος, ενώ τον νέο Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλο εκπροσώπησε ο κ. Σωτήρης Παπαηλιού. Παρόντες επίσης ήταν και στενοί συνεργάτες των προαναφερόμενων.

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις κα Φαίη Μακαντάση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις