ΣΠΑΡΤΗ. Εικόνα που δεν τιμά την Σπάρτη και τους πολίτες της είναι αυτή που περιγράφει για τις αθλητικές υποδομές της ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου Παναγιώτης Πριστούρης. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή - συμπαραγωγή των apela.gr και notospress.gr «Επόμενη Μέρα» ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου, χαρακτηρίζει τις υποδομές «απαράδεκτες» που σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται και επικίνδυνες.

Αναφέρεται στις τραγικές ελλείψεις που έχει το Κλειστό γήπεδο της Σπάρτης, χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς θέρμανση - ψύξη, χωρίς να λειτουργούν πάντα τα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά συστήματα, με απαράδεκτα αποδυτήρια. Στο Κλειστό φιλοξενούνται ομάδες που υποδέχονται τα Σωματεία της Σπάρτης, παίζουν χωρίς θεατές και φτάνουν στο σημείο οι φιλοξενούμενοι αθλητές τους να αναρτούν στα social media δυσμενή σχόλια.

Το Δημοτικό στάδιο, έχει απαρχαιωμένο ταρτάν, απαράδεκτους κλειστούς χώρους άθλησης, σαπισμένες υποδομές και ανεπάρκεια αφού λόγω των 6 κουλουάρ δεν μπορεί και δεν πρέπει να φιλοξενεί μεσαίες και μεγάλες διοργανώσεις.

Το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό κέντρο, στα αζήτητα, παραμελημένο και λεηλατημένο. Τα Κλειστά των σχολείων δεν είναι η λύση αφού είναι κατάλληλα μόνο για προπονήσεις και αυτές οριακά. Γήπεδα τένις στον Βιολογικό απόλυτα υποβαθμισμένα. Το Κολυμβητήριο γερασμένο και χωρίς τα στοιχειώδη όπως θερμαινόμενο νερό.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Πριστούρης, στον δήμο Σπάρτης υπάρχουν πολλά παιδιά και νέοι που αγαπούν τον αθλητισμό. Σωματεία που δίνουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αγώνα για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη στους αθλητές τους. Ο Σπαρτιατικός έχει σήμερα 400 παιδιά και νέους αθλητές στα τμήματά του και απασχολεί 13 προπονητές. Όμως η πόλη στερείται υποδομών.

Η πρότασή που καταθέτει, εκ νέου, ο Παναγιώτης Πριστούρης, απευθυνόμενος και στη νέα δημοτική αρχή, είναι η δημιουργία ενός νέου ενιαίου Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των 13 στρεμμάτων που δωρίζει ο Σπαρτιατικός ΓΣ στον δήμο για την κατασκευή συμβατικού Κλειστού γηπέδου με κερκίδες, κατάλληλου για αγώνες μπάσκετ, βόλλευ, χάντμπολ, κ.λ.π. γηπέδων τέννις και περιμετρικού ταρτάν. Επίσης προτείνει την κατάργηση του Δημοτικού σταδίου στην απόληξη της Παλαιολόγου, την μετατροπή του σε είσοδο της Αρχαίας Σπάρτης και σε εκθετήριο ευρημάτων και τη δημιουργία Δημοτικού σταδίου στο Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο.

Στη συνέντευξή του αναφέρεται σε πόρους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις αθλητικές υποδομές του δήμου Σπάρτης που δεν έχουν απορροφηθεί αφού κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει και υπογραμμίζει ότι για την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου στο Ψυχικό, απέναντι από το Πανεπιστήμιο και πολύ κοντά στην πόλη, έχει υπάρξει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά για άγνωστους λόγους δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση. Η προοπτική προπονητηρίων έχει να κάνει με υποδομές τύπου «μπαλόνι» ή «τέντα».

Η συνέντευξη του προέδρου του Σπαρτιατικού Γ.Σ. Παναγιώτη Πριστούρη πρέπει να αποτελέσει αφορμή για θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των αθλητικών υποδομών από την στιγμή που καταδεικνύεται σημαντική υποβάθμιση, υστέρηση και απραξία σε ένα τομέα που θα έπρεπε και στη σύγχρονη Σπάρτη να είναι στην υπηρεσία των νέων και της αθλητικής κοινότητας. Ειδικά όταν αποκαλύπτεται ότι οι συνθήκες δεν είναι μόνον ανεπαρκείς αλλά και επικίνδυνες για όσους αθλούνται συστηματικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις