ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης η πρώτη από τις εκπαιδευτικές δράσεις με κεντρικό μήνυμα την ανακύκλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για τους μικρούς μαθητές.

Η εκδήλωση επρόκειτο για μια πρωτότυπη ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική δράση με παιχνίδια τα οποία έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης. Τα παιδιά μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού και της άθλησης διασκέδασαν και έμαθαν ποια υλικά ανακυκλώνονται.

Ακολουθούν οι αντίστοιχες δράσεις στο Παλαιό Δημοτικό Στάδιο Γυθείου οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες να διεξαχθούν τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, αλλά μεταφέρθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις