ΛΑΚΩΝΙΑ. Δάσκαλοι απειλούνται σε σχολεία της Λακεδαίμονος με ξυλοδαρμό. Φυγαδεύονται από τις πίσω πόρτες και δέχονται επιθέσεις ακόμα και στο διαδίκτυο… Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» καταγγέλλει μια απίστευτη κατάσταση. Οι αρχές, όπως οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας, ο Εισαγγελέας Σπάρτης και το Περιφερειακός Πρωτοβάθμιας γνωρίζουν πού, πότε και ποιοι απειλούν δασκάλους;

Ο Σύλλογος καταγγέλλει:

Απειλούνται με ξυλοδαρμό

«Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι «επιθέσεις» κηδεμόνων κατά μελών του Συλλόγου μας στις σχολικές μονάδες. Εκπαιδευτικοί βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς απειλούνται με ξυλοδαρμό, διασύρονται στο Διαδίκτυο από «αυτόκλητους υπερασπιστές του κοινωνικού συνόλου» και εργάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες λόγω της ψυχολογικής πίεσης που τους ασκείται.

Επικίνδυνα αντικείμενα στα χέρια μαθητών

Μαθητές περιφέρουν επικίνδυνα αντικείμενα - για την σωματική ακεραιότητα όλων - μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και οι εκπαιδευτικοί, απροστάτευτοι από την Πολιτεία, αγωνιούν να προλάβουν το …μοιραίο σε βάρος των μαθητών τους άλλα και της δικής τους ασφάλειας. Είναι απαράδεκτο το 2023 εκπαιδευτικοί να φυγαδεύονται από την …πίσω πόρτα διότι έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και να σύρονται σε Αστυνομικά τμήματα και στο γραφείο του Εισαγγελέα, ακόμη και για «περιστατικά τριετίας». Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, σε λίγο πρόκειται να λειτουργήσει και η πλατφόρμα καταγγελιών όπου ο κάθε «πικραμένος» θα ξιφουλκεί εναντίον των εκπαιδευτικών για ασήμαντη αιτία.

Ζητούν δικηγόρο από το υπουργείο

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» δεν μένει ανενεργό απέναντι σε αυτή την κατάσταση και στέκεται στο πλευρό κάθε συναδέλφου έμπρακτα. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘΑ την πρόσληψη Νομικού Συμβούλου σε κάθε Διεύθυνση στην χώρα ώστε οι συνάδελφοι να αποκτήσουν συνήγορο στις άδικες επιθέσεις κάθε είδους και να μην «αιμορραγούν» στα δικηγορικά γραφεία για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους και της εργασιακής τους γαλήνης. Καλούμε κάθε συνάδελφο/-ισσα να μας καταγγέλλει κάθε απόπειρα προσβολής της προσωπικότητας και του έργου του ώστε κανείς και καμιά να μην νιώθει μόνος/η του/της.

Καθημερινά δίνουμε τον αγώνα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους προς τις Αρχές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια μας, την επιστημονική μας κατάρτιση και τους κανόνες ορθής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει κατεπειγόντως το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας των εκπαιδευτικών και του έργου τους γιατί ο δάσκαλος δεν μπορεί άλλο να μείνει ανυπεράσπιστος και όλα τα κοινωνικά προβλήματα να ξεσπούν επάνω του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις