ΝΑΥΠΛΙΟ. «Προσπαθούσαμε να καλύψουμε ασθενείς και να προστατευτούμε» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου χτες το απόγευμα.

Η Ιωάννα Αθανασούλα, μίλησε στην ΕΡΤ για τα επεισόδια που σημειώνονται στο νοσοκομείο Ναυπλίου το τελευταίο διάστημα - με αφορμή το νέο περιστατικό με τους πυροβολισμούς - κάνοντας λόγο για «δυσοίωνες προβλέψεις».

«Εχθές για άλλη μια φορά είχαμε επεισόδια στο νοσοκομείο μας από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό και από τους εργαζόμενους και από τους υπάρχοντες ασθενείς γιατί το νοσοκομείο μας ήταν σε γενική εφημερία. Η διένεξη δύο οικογενειών έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο, ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά να εξεταστούν, να προστατευθεί και το ίδιο και ταυτόχρονα να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτές των συγκεκριμένων ανθρώπων» εξήγησε στην ΕΡΤ η Ιωάννα Αθανασούλα.

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας, να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Συμβαίνουν συχνά πυκνά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας. Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε ξυλοδαρμό. Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο» επισημαίνει για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Όπως λέει στη συνέχεια τα πράγματα θα μπορούσα να εξελιχθούν πολύ χειρότερα καθώς υπήρχε κόσμος στο νοσοκομείο. «Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες, είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιολογικό, είτε αυτό είναι παιδιατρικό περιστατικό, είτε είναι χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινότανε αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν».

Ναύπλιο: Το χρονικό του επεισοδίου

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν οι argolikeseidhseis.gr στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ναυπλίου μεταφέρθηκαν χτες το απόγευμα δυο τραυματίες από άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε νωρίτερα μετά από επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο στην Αργολίδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα επεισόδια προκλήθηκαν λόγω διαφορών δυο ατόμων από διαφορετικές οικογένειες.

Οι τραυματίες από το αρχικό περιστατικό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου με αποτέλεσμα εκεί να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων. Ως αποτέλεσμα της νέας έντασης που δημιουργήθηκε, ήταν στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου να σημειωθούν και πάλι πυροβολισμοί από ομάδα των συγκεντρωμένων, με έναν από τους παρευρισκόμενους να τραυματίζεται ελαφρά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις