ΣΠΑΡΤΗ. Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια που έχουν οι αιρετοί στο θέμα της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου που διεκδικεί η Σπάρτη. Απάθεια που έχει σαν άμεσο και αναπόφευκτο αποτέλεσμα την κακή ενημέρωση ή και την παραπληροφόρηση των πολιτών για ένα θέμα που όλοι λένε ότι είναι σημαντικό.

Οι αρχές στη Λακωνία - και ειδικά στη Σπάρτη - έχουν δείξει, σε ιστορική συνέχεια, ότι δεν κόπτονται και δεν πασχίζουν για όσα απασχολούν τους πολίτες. Η απερχόμενη δημοτική αρχή Σπάρτης, με απατηλές εντυπώσεις και με απίστευτους πολιτικούς (!) ελιγμούς έταξε αεροδρόμιο στους πολίτες και τους παρέσυρε σε έναν ανούσιο, τελικά, προβληματισμό, κάτω από την απάθεια και ανοχή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Δεν κάνει εντύπωση γιατί το θέμα του αεροδρομίου δεν «έπαιξε» στις εκλογές για τον δήμο Σπάρτης;

Το αν και κατά πόσο είναι νόμιμα, ηθικά, αληθινά, εφικτά, ρεαλιστικά και επικερδή, όσα αναδύονται, ανακύπτουν ή και ίπτανται, γύρω από το αεροδρόμιο στο Πυρί, είναι θέμα των εκλεγμένων στον δήμο να τα ερευνήσουν σε βάθος και να ενημερώσουν σχετικά τους πολίτες. Έπρεπε ήδη να το έχουν πράξει… Στην προσπάθεια τους να φανούν αντάξιοι του καθήκοντός τους έχουν όργανα θεσμοθετημένα, στελέχη εξειδικευμένα και την ανάλογη εξουσία και νομιμοποίηση. Η βούληση όμως λείπει. Ισως και η επάρκεια.

Αλήθεια, πως μπορούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών της Σπάρτης να είναι τόσο πρόχειροι, τόσο απαθείς, τόσο βολεμένοι και τόσο επιζήμιοι, όταν διακυβεύονται συμφέροντα αλλά και όταν οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για τα πράγματα και τις καταστάσεις που τους αφορούν;

Εντολοδόχοι είναι οι αιρετοί. Με βαρύτατη την ευθύνη να τηρούν τους νόμους, να ελέγχουν την νομιμότητα, να αναδεικνύουν τις προοπτικές να εξασφαλίζουν τις ευκαιρίες, να εκθέτουν τις απρέπειες να καταγγέλλουν τις παραλείψεις, να τιμωρούν τα ψεύδη και τις απατηλές υποσχέσεις.

Το θέμα του αεροδρομίου στο Πυρί, έρχεται, σε λίγο, να καταδείξει την ανεπάρκεια. συστημάτων, θεσμών και προσώπων να διαφυλάξουν το συμφέρον του πολίτη αλλά και την αξιοπρέπεια της πόλης.

Όταν υπάρχουν Νόμοι, Κώδικες, Συμβάσεις και στοιχειώδης αντίληψη της ηθικής στην πολιτική, τότε κανείς δεν μπορεί να αφήνει την υπόθεση του αεροδρομίου στην τσόχα της πολιτικής.

Το Notospress επανέρχεται σύντομα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις