ΣΠΑΡΤΗ. Η δημοτική παράταξη στον δήμο Σπάρτης «Σπάρτη Μπροστά» με αφορμή ενημερωτική εσπερίδα την οποία παρακολούθησαν τα μέλη της παράταξης «Σπάρτη Μαζί», εκφράζει μεν την ικανοποίηση για την προσπάθεια ενημέρωσης εκείνων που θα αναλάβουν την «καυτή πατάτα» της ανασυγκρότησης του δήμου αλλά ταυτόχρονα προτείνει τέτοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις να αφορούν σε όλους τους εκλεγμένους στον δήμο Σπάρτης.

Η θέση της παράταξης «Σπάρτη Μπροστά» έχει ως εξής:

«Με χαρά διαπιστώσαμε από τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπάρτης κ Βακαλόπουλος ξεκίνησε την προσπάθεια να παρατάξει την ομάδα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέση μάχης, ενημερώνοντας αρχικά τους δημοτικούς συμβούλους του για την λειτουργία του νέου νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση. Συμφωνούμε για την αξία της προσπάθειας.

Θέτουμε όμως το ερώτημα: μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να καλέσει στην ενημέρωση όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, από όλες τις παρατάξεις;

Αντιλαμβανόμαστε την σημασία της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας μιας και αυτοί θα αναλάβουν την «καυτή πατάτα» της ανασυγκρότησης ενός δήμου που κινείται στα όρια της αποσάθρωσης.

Όμως μια αντιπολίτευση ενημερωμένη και ικανή να επισημάνει προβλήματα και καταστάσεις που σίγουρα θα εμφανιστούν πολύ σύντομα και παράλληλα ικανή να κατανοεί πλήρως το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα ήταν ΣΑΦΩΣ καλύτερη στο ρόλο της.

Βέβαια, έχει σημασία πώς αντιλαμβάνεται καθένας τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Ίσως σε επόμενη ανάλογη πρωτοβουλία του νέου δημάρχου, να υπάρξει καθολική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Το ευχόμαστε! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις