ΗΛΕΙΑ. Μια ζωή γεμάτη δυσκολίες και αγώνες. Με αφετηρία την Ηλεία. Εκεί που γεννήθηκε και άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 110 ετών. Η υπεραιωνόβια γιαγιά, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, έμεινε χήρα σε μικρή ηλικία και δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Αναγκάστηκε να ζήσει ακόμα και στη Γερμανία, για να βγάλει χρήματα. Δεν άφηνε καμία δουλειά. Τα κατάφερε και ευτύχησε να κρατήσει στα χέρια της, ακόμα και τρισέγγονα.

Πάλεψε μόνη της για να αναθρέψει την οικογένειά της

Μια «μαχήτρια» της ζωής, μια γυναίκα που από νωρίς έμεινε μόνη και πάλεψε για την ανατροφή των παιδιών, των εγγονιών, των δισέγγονών, ακόμα και των τρισέγγονών της, με τις καλύτερες διδαχές, η Παναγιώτα Αποστολοπούλου, έφυγε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου του 2023 πλήρης ημερών στην ηλικία των 110 ετών, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα και σε όσους την γνώριζαν στην κοινότητα του Τραγανού και ευρύτερα στην Ηλεία.

Γεννημένη το 1913 στην περιοχή του Τραγανού του δήμου Πηνειού, παντρεύτηκε από μικρή τον Νικόλαο Αποστολόπουλο και δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια. Με κόπο και ιδρώτα μεγάλωσε το γιο και την κόρη της και έκανε ακόμα και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα.

Χήρεψε πολύ νέα, βγήκε στην ξενιτιά και επέστρεψε - Απέκτησε έξι εγγόνια, δώδεκα δισέγγονα και επτά τρισέγγονα

Είχε βιώσει την απώλεια του άντρα της σε πολύ νεαρή ηλικία. Εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός, δούλεψε σε αργαλειό και το 1968, ακολούθησε τον γιο και τη σύζυγό του στη Γερμανία.

Εκεί παρέμεινε για μερικά χρόνια, ωστόσο η νοσταλγία της γενέτειράς της, την οδήγησε στην απόφαση επιστροφής της. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε ακόμα έξι εγγόνια, δώδεκα δισέγγονα και επτά τρισέγγονα. Μέχρι και την τελευταία της στιγμή ζούσε στο σπίτι της στο Τραγανό και όποιος τη γνώριζε μόνο καλά λόγια είχε να πει για την γυναίκα.

Μέχρι και πριν 1,5 μήνα περπατούσε κανονικά

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μεγαλύτερη εν ζωή γιαγιά της Ηλείας, ενώ μέχρι και πριν κάνει εγχείριση ισχύου πριν από ενάμιση μήνα, περπατούσε κανονικά.

Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11πμ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τραγανού.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις