ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή», επεσήμανε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης. Στη επισήμανση αυτή προέβη ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι να χαθεί η φερεγγυότητα του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, υποβαθμίζοντας τα Συλλογικά Όργανα και τους αιρετούς εκπροσώπους της. Στόχος της είναι να ενοχοποιείται η Περιφέρεια για ευθύνες που ανήκουν σε κυβερνητικές αποφάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεγάλες καταστροφές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης γιατί εάν επιτρέψουμε το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση να ελέγχει τους εκπροσώπους των θεσμών, τότε η Αιρετή Περιφέρεια θα οδηγηθεί σε αφανισμό».

Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή των έργων σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΤΑΠΤοΚ, Ταμείο Ανάκαμψης κτλ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι από το συνολικό ποσό των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το ποσό που έχει εκταμιευθεί ανέρχεται μόλις στο 1% του συνόλου.

«Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά» επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης «μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τατούλης έδωσε έμφαση στην παρουσία της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όπως επεσήμανε ο ίδιος προσωπικά ως επικεφαλής και όλα τα μέλη της παράταξης του θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το θεσμό που υπηρετούν και θα βρεθούν δυναμικά απέναντι σε πιθανές καινούργιες θεσμικές απρέπειες από όπου και αυτές προέρχονται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις