ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα ζήτησε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής χρονιάς και αναγνωρίζοντας ότι η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ. Κι αυτό, καθώς οι διεθνείς αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας μειώθηκαν κατά 15,91%, σε αντίθεση με το σύνολο των διεθνών αφίξεων στη χώρα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,8%, για το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2023, σε σχέση με το 2022, ενώ η Πελοπόννησος συνεχίζει να κινείται στα επίπεδα του 2,5-3% των εθνικών τουριστικών εσόδων.

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

Ειδικότερα, στη συζήτηση της υπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καραλή, και τον γ.γ., Δημήτρη Πατριαρχέα, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων για την ενίσχυση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα.
  • Η συνδρομή του υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο διαχείρισης του προγράμματος DMMO του Ταμείου Ανάκαμψης 16931. Είναι καθοριστική προκειμένου να ενταχθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο cluster των προορισμών, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική υλοποίηση πολιτικών προβολής της περιοχής και της Πελοποννήσου γενικότερα.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του υπουργείου με partner την Περιφέρεια Πελοποννήσου (σε συνεργασία με αντίστοιχες Ενώσεις των φορέων), προκειμένου να υλοποιηθούν ολοκληρωμένα διασυνοριακά προγράμματα για την προϊοντική ανάπτυξη των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.
  • Η εφαρμογή πολιτικών με τη στήριξη του υπουργείου για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας με τη συνεργασία αναγνωρισμένων φορέων (UNESCO, ATTA).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περιοχή του Νομού Μεσσηνίας όπου αναπτύσσεται ώριμη αγορά συναφών ιατρικών υπηρεσιών με πρότυπα διαγνωστικά κέντρα και μονάδες αποκατάστασης και αιμοκάθαρσης, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε ο διευθύνων σύμβουλος του City Hospital Καλαμάτας, Γιάννης Τασσιόπουλος.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναγνώρισε την ανάγκη για ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής, ως ενός τόπου ο οποίος έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο για την τοπική, όσο και την εθνική οικονομία και εξέφρασε την πρόθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αισθάνεται, όπως αναφέρει, την υποχρέωση να ευχαριστήσει την υπουργό Τουρισμού, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά της για υποστήριξη της αγοράς τουρισμού τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις