ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει αποστείλει στα καταστήματα των τραπεζών στους Μολάους αίτημα για εγκατάσταση ΑΤΜ στο Κυπαρίσσι. Το Επιμελητήριό Λακωνίας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και πολίτες από την ανυπαρξία ΑΤΜ στο απόμακρο Κυπαρίσσι.

Το έγγραφο που απεστάλη είναι το εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Μετρητά ακόμα

Παρόλο που η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, οι συναλλαγές με μετρητά παραμένουν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως για συναλλαγές μικρών ποσών ή για συναλλαγές ηλικιωμένων για τους οποίους η χρήση των ψηφιακών εργαλείων είναι δύσκολη.

ΑΤΜ αναγκαία

Από τη στιγμή που ακόμη υφίστανται συναλλαγές σε ρευστό, είναι απαραίτητη η πρόσβαση επιχειρήσεων και πολιτών στην τράπεζα ή στα αυτοματοποιημένα ταμειακά μηχανήματα (ΑΤΜ) τα οποία πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε κάθε περιοχή της χώρας – πόσο δε μάλλον σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες από αστικά κέντρα ή με δύσκολο οδικό δίκτυο – ώστε ο πολίτης να μπορεί να εξυπηρετείται χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια.

Κυπαρίσσι μακρινό

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Κυπαρίσσι στη Λακωνία για το οποίο το Επιμελητήριό μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και πολίτες από την ανυπαρξία ΑΤΜ. Ο κάτοικος του Κυπαρισσιού χρειάζεται να διανύσει απόσταση 45 χιλιομέτρων (60 λεπτά ταξίδι) σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να μεταβεί στη πόλη των Μολάων για να έχει πρόσβαση σε ATM. Το φαινόμενο εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι επισκέπτες και οι παραθεριστές αυξάνουν τις συναλλαγές σε μετρητά – άρα και την ανάγκη πρόσβασης σε ΑΤΜ – καθώς και τον αριθμό των μετακινήσεων στο εν λόγω επαρχιακό δίκτυο.

Πολίτης – πελάτης

Η διευκόλυνση του πολίτη – πελάτης σας αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας πολλώ δε μάλλον όταν δεν μιλάμε μόνο για διευκόλυνση αλλά και για προστασία της σωματικής ακεραιότητάς τους. Βάση των προαναφερθέντων παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το αίτημά μας για εγκατάσταση Αυτοματοποιημένου Ταμειακού Μηχανήματος στη περιοχή του Κυπαρισσιού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις