ΤΡΙΠΟΛΗ. Πλήθος κόσμου απ’ όλη την Πελοπόννησο βρέθηκε στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης για την ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και των 45 εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. «Ούτε μια μέρα χαμένη για την Πελοπόννησο», τόνισε κατά την ομιλία του ο Πτωχός. Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1-1-2024 περίμενε στην είσοδο υποδεχόμενος μόνος όποιον έμπαινε στην αίθουσα.

Ο νέος Περιφερειάρχης είπε ότι μεταξύ άλλων θα αγωνιστεί για να αποκτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενιαία ταυτότητα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και να αποκτήσουν οι πολίτες περιφερειακή συνείδηση. Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την πίστη ότι ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή όλων των Πελοποννήσιων.

Στην θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ως τοποτηρητής του θρόνου της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας,  ευχόμενος επιτυχία στο έργο των νέων αιρετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας επειδή άργησε να προσέλθει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην ορκωμοσία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος πολλοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.

Δεν ορκίστηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι ιατροί - περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Κουτσούλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις