ΑΣΤΡΟΣ. Σε μια ιδιαιτέρως φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/12) η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».Την ορκωμοσία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

Ο Γιώργος Καμπύλης δήλωσε στην ομιλία του ότι ο στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρος για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν Δήμο ανθρώπινο, φιλικό που θα στέκεται κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες του. Θα συνεχίσουν, το εποικοδομητικό τους έργο με το ίδιο αίσθημα μετριοπάθειας και κυρίως χωρίς αλαζονεία. Κάλεσε όλους τους Συμβούλους να θέσουν ως προτεραιότητα το κοινό συμφέρον, έχοντας στο μυαλό τους ότι μοναδικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου.

«Όλοι να είμαστε αισιόδοξοι και να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη που μας αναλογεί»

Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει μια σύντομη αναφορά στον αείμνηστο Αντιδήμαρχο Γεώργιο Κλεώπα καθώς και να μεταφέρει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Περικλή Δικαίου που έφυγε εκείνη την ημέρα από τη ζωή. Έκλεισε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον πανηγυρικό λόγο του καθηγητή Ιστορίας Κωνσταντίνου Ράδου, όπου εκφωνήθηκε στις 14 Απριλίου 1900, κατά τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας της Β΄ Εν Άστρει Εθνικής Συνελεύσεως, που τοποθετήθηκε στον Ιερό Χώρο από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, ευχόμενος «Στην ανατολή της νέας Δημοτικής Περιόδου και της νέας χρονιάς οφείλουμε όλοι να είμαστε αισιόδοξοι και να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη που μας αναλογεί για την πρόοδο του τόπου μας και της χώρας μας».

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Εμμανουήλ Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Νίκος Καραλής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εφημέριοι και ιερείς Ενοριών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Σύντομους χαιρετισμούς με ευχές για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο απηύθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες Εμμανουήλ Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Βόρεια Κυνουρία κ. Δημήτριος Γκαύρος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις