ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ. Τον καλύτερο λόγο έχουν όλοι να πουν την Χαλανδρίτσα για τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Κοίμησης Θεοτόκου του Δήμου Ερυμάνθου ο οποίος τα Χριστούγεννα παρέδωσε μαθήματα ευσυνειδησίας και ιερωσύνης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ναού κινδύνευσε να μην γίνει λειτουργία ανήμερα των Χριστουγεννων. Ο ιερέας που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 90 του χρόνια, είχε κάνει ορθοπεδική επέμβαση και δυσκολευόταν να μετακινηθεί. Προκειμένου να γίνουν λειτουργίες ο δεύτερος ιερέας του ναού είχε ανακοινώσει οτι θα λειτουργούσε σε δυο ενορίες εκ περιτροπής, δηλαδή σε μια τα χριστούγεννα και στην δεύτερη την Πρωτοχρονιά.

Ο 90χρονος ιερέας όμως δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι η ενορία του θα παρέμενε κλειστή την ημέρα των Χριστουγέννων κι έτσι με αρκετή δυσκολία αποφάσισε να ανοίξει τον ναό και να γίνει η λειτουργία κανονικά!

Δείτε πως περιγράφουν το γεγονός τα νέα της Χαλανδρίτσας:

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ! "ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΘΙΣΤΟΣ"

Σήμερα έκλεισε τα 89ο έτος και από αύριο "περπατά" στα 90. Μεγαλείο ψυχής και Πνεύματος, με την βοήθεια του Θεού.

Μιλώ για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο ΔΕΚΗ Εφημέριο του Ιερού Ναού της Κοίμησης Θεοτόκου Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερυμάνθου ο οποίος χτές παρέδωσε μαθήματα σε αρκετούς νεώτερους ιερείς και όχι μόνο, δείχνοντας ότι όταν αγαπάς τον Θεό και τους συνανθρώπους σου όλα μπορεί να γίνουν!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, κινδύνευσε να μην τελεστεί η Θεία Λειτουργία τα Χριστούγεννα!

Ως γνωστόν όπως είπα και στην αρχή, ο π. Νικόλαος ΔΕΚΗΣ διάγει το 89ο έτος και λόγο της ηλικίας του πριν λίγους μήνες χρειάστηκε κάποια ορθοπαιδική επέμβαση η οποία ήταν επιτυχής, όμως θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη για να επανέλθει στην "κανονικότητα"

Πριν κάνα μήνα περίπου, ο έτερος Ιερέας του Αγ. Αθανασίου π. Νικόλαος ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ κατανοώντας την δύσκολη κατάσταση του π. Νικολάου ΔΕΚΗ ανακοίνωσε μέσω κοινωνικού δικτύου κάποιο πρόγραμμα Λειτουργίας των δύο Ενοριών από τον ίδιο εκ περιτροπής. Τα Χριστούγεννα στον Αγ. Αθανάσιο, και του Αγ. Βασιλείου στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το σκεπτικό του αυτό ήταν επειδή είθισται ως " Μητροπολιτικός" Ναός η Κοίμηση της Θεοτόκου, να γίνεται η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία των τοπικών αρχών σε αυτόν τον Ναό.

Το ότι θα έμενε κλειστή ανήμερα των Χριστουγέννων η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου δεν μπόρεσε να το "χωνέψει" ο π. Νικόλαος ΔΕΚΗΣ!

Έτσι, αποφάσισε ζητώντας την βοήθεια του Θεού να "ανοίξει" την Εκκλησία και με αρκετή δυσκολία να λειτουργήσει παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και έτσι να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο κύριο Θόδωρο ΜΠΑΡΗ και μέρος του Δημοτικού συμβουλίου που τίμησαν την προσπάθεια αυτή του Πατρός Νικολάου καθώς και τον κόσμο που λόγο της ημέρας κατέκλυσε τον Ναό!

Τέλος θα πω ότι σχολιάστηκε εντόνως από τους πιστούς οτι είναι επιτακτική η ανάγκη η Μητρόπολη Πατρών να διορίσει άμεσα ιερέα στην ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου Χαλανδρίτσας ! Επίσης από ότι γνωρίζουμε, και ο έτερος Εφημέριος του Αγ. Αθανασίου Χαλανδρίτσας π. Νικόλαος ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΝ έχει πάρει ακόμη την κενή θέση του μακαριστού π. Νικολάου ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ πού είναι κενή πάνω από τρία έτη!

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις