ΛΑΚΩΝΙΑ. Η 12χρονη Αλκμήνη Πτερνέα από τα Βελανίδια Λακωνίας, με υψηλό IQ μέλος της Ελληνικής ΜΕΝΣΑ, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» και εντυπωσίασε με την ευφράδεια του λόγου της, καθώς επίσης και με την ωριμότητά της.

Είναι μαθήτρια γυμνασίου παρακολουθεί από την τρίτη δημοτικού μαθήματα της ΜΕΝΣΑ. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στα Βελανίδια Λακωνίας, πάει σχολείο στη Νεάπολη και φτιάχνει ιστοσελίδες και εφαρμογές. Αγαπά τα Βελανίδια Λακωνίας που εγκαταστάθηκε πριν 2,5 χρόνια γιατί μπορεί να παρακολουθεί τον Ουρανό

Δείτε το βίντεο:

Ποια είναι η Αλκμήνη Πτερνέα

Η Αλκμήνη, ετών 12, είναι μέλος της Ελληνικής ΜΕΝΣΑ.

Η ΜΕΝΣΑ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εστιάζει στον υψηλό δείκτη ευφυΐας. Ως μέλος της, σχεδόν από τα 9, παρακολουθεί εδώ και 4 χρόνια διαδικτυακά μαθήματα που ορίζει η ΜΕΝΣΑ και σκοπό έχουν την ανάπτυξη ενός ήδη ευφυούς νου.

Είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο Γερμανικών τα οποία γίνονται διαδικτυακά, καθώς και Αγγλικών τα οποία διδάσκονται από τη μαμά και τον παππού της.

Στα πλαίσια της ενασχόλησης με την αστροφυσική και τον προγραμματισμό, στα οποία στοχεύει να διαπρέψει και επαγγελματικά, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για την προβολή και παρουσίαση του χωριού της και των Βατίκων.

Το σχολικό έτος που πέρασε ως τελειόφοιτος της ΣΤ' Δημοτικού του σχολείου Νεαπόλεως και άριστη μαθήτρια, τίμησε το χωριό της κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία.

Ένα όχι μόνο φωτεινό μυαλό αλλά και με υψηλό δείκτη ενσυναίσθησης άτομο, το οποίο λατρεύει τα Βελανίδια και έχει ως όραμα να συμβάλει στην επιστήμη και την ανάδειξη του τόπου. Εξάλλου από επιλογή και αγάπη για τα Βελανίδια επέλεξαν με την μαμά και την μικρή της αδερφή να κατοικήσουν μόνιμα εκεί. Λατρεύει να παρακολουθεί τον πλούσιο έναστρο ουρανό των Βελανιδίων με το τηλεσκοπικό της και να καταγράφει από ψηλά με το drone την ομορφιά του χωριού.

Η Αλκμήνη είναι δισεγγονή των Βαγγέλη και Φούλας Κουφόγιαννη.

Με πληροφορίες από το velanidia-baladis.blogspot.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις