ΠΑΤΡΑ. Με το πρώτο κομμάτι της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, να είναι αφιερωμένο στα παιδιά της πόλης μας, της χώρας μας, της Παλαιστίνης, στα παιδιά όλου του κόσμου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, χαιρέτησε στην εκδήλωση ανταλλαγής Πρωτοχρονιάτικων ευχών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με την παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για το 2024, τονίζοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να σταματήσουμε όλους όσους μαυρίζουν την καρδιά και την ψυχή του λαού μας. Ελπίζουμε και θέλουμε, να σταματήσει να ρέει το αίμα, να σταματήσει η αδικία και η απανθρωπιά, να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Όλοι γνωρίζουμε την αιτία που ο πλανήτης μας έχει γεμίσει με αίμα και βαρβαρότητα.

Την ευθύνη την έχουν οι λίγοι που με την οικονομική τους δύναμη, χρησιμοποιούν την επιστήμη και την τεχνολογία, για την δολοφονία των λαών. Ο βασανισμένος λαός της Παλαιστίνης, υφίσταται μια γενοκτονία, από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και δυστυχώς και της χώρας μας».

Αιχμές στην κυβέρνηση για την υποχρηματοδότηση του Δήμου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε φυσικά και στην Πάτρα, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα, προς τη σωστή κατεύθυνση: «Ο Δήμος μας έχει όλες τις δυνατότητες να πάει μπροστά και αυτό θα γίνει, αν σταματήσει η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση, που φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και όπου πάει.Συμφωνώ με τον Σεβασμιότατο, που είπε ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται η ανθρωπιά και η πρόοδος. Όμως αυτό πρέπει να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση της διεκδίκησης και του αγώνα για το καλύτερο της περιοχής και του λαού της. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε ένα λιθαράκι. Έβγα κακόν χρονία και έμπα καλόν χρονία, όπως λέμε και στον Πόντο. Ενωμένοι μπορούμε να έχουμε φως για το 2024».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εκδήλωση στο Δημαρχείο τα μέλη της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο, παρέστησαν στη δοξολογία για το νέο έτος που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις