ΛΑΚΩΝΙΑ. Πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 2024 οι συσκέψεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννη Παναρίτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο για το αίτημα να συμπεριληφθεί η Σπάρτη στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και εν συνεχεία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη αναφορικά με τον νέο δικαστικό χάρτη.

Σε συνέχεια των από 3261/5-12-2023 & 3268 /15-12-2023 επιστολών του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας και κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής στα γραφεία της ΕΟΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Θανάσης Βασιλειάδης, Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης κ. Στέφανος Βρεττάκος. Το αίτημά να συμπεριληφθεί η πόλη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επαναλήφθηκε εκθέτοντας για ακόμα μια φορά τους λόγους που εμμένουμε στο αίτημα αυτό και αναμένουμε ενέργειες.

Σε συνέχεια της από 3367/14-12-2023 επιστολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας και κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη αναφορικά με τον νέο Δικαστικό χάρτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιάννης Μπούγας, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός και ο κ. Θανάσης Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Δικηγορικών Συλλόγων Σπάρτης, Γυθείου και Καλαμάτας κ. Γιάννης Νικολόπουλος, κα Ανθή Μπαλιτσάρη και κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης & Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Σπάρτης κ. Στέφανος Βρεττάκος, και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης ο κ. Βασίλης Ορφανός.

Η σύσκεψη ήταν σε εποικοδομητικό κλίμα με σύγκλιση απόψεων. Μεταξύ άλλων ο νέος δικαστικός χάρτης προβλέπει ένα Πρωτοδικείο για το νομό Λακωνίας με έδρα τη Σπάρτη και με Περιφερειακές Έδρες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και στο Δήμο Μονεμβασίας. Ο Υπουργός αποσαφήνισε ότι οι υποθέσεις στις Περιφερειακές έδρες θα εκδικάζονται εκεί χωρίς να υπάρχει υποχρέωση να μεταβεί ο πολίτης στη Σπάρτη όπου θα εδρεύει το Πρωτοδικείο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις