ΗΛΕΙΑ. Η Ηλεία δοκιμάστηκε για ακόμα μια φορά από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Η θεομηνία που έπληξε περιοχές του Νομού, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αλλά και του Δήμου Πύργου έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.

Με ανακοινώσεις τους, καλούν τους πληγέντες να υποβάλουν αιτήσεις στα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας και του Δήμου Πύργου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έως και την Τετάρτη 10/01/24, να υποβάλλουν δηλώσεις στα γραφεία της υπηρεσίας, προσκομίζοντας και εκτυπωμένες φωτογραφίες που απεικονίζουν τις ζημιές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι εκτός από τις επιχειρήσεις και τις οικίες, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες τόσο σε περιοχές του δήμου Πύργου (Γρανιτσεϊκα) και του Δήμου Πηνειού (Βαρθολομιό) όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας με επίκεντρο τα Δουνέικα όπου σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε σταυλικές εγκαταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτεταμένες καταστροφές διαπιστώθηκαν σε πέντε γεωργικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πορτοκαλιές. Ήδη αρκετοί παραγωγοί έχουν ενημερώσει την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας για ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, προκειμένου να ζητηθεί η άμεση εκτίμηση των καταστροφών από τον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Πολιτική Προστασία έως και σήμερα, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές κυρίως σε Μούτελη, Αγγινάρα, Λεβεντοχώρι, Χανάκια και την ευρύτερη περιοχή των οδών Αλφειού, Ποσειδώνος και Καταρραχίου.

Ειδικότερα σε 28 αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε σπίτια διαπιστώθηκαν ζημιές σε σκεπές, καμινάδες και ηλιακούς θερμοσίφωνες. Παράλληλα, αναμένονται σήμερα να προσέλθουν στην Πολιτική Προστασία οι ιδιοκτήτες άλλων 19 κατοικιών στην παραθαλάσσια περιοχή της Μούτελης, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί. Μεγάλες ζημιές διαπιστώθηκαν επίσης στις κτιριακές υποδομές 7 επιχειρήσεων που αφορούν κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια, την επεξεργασία μαρμάρων, δερματεμπορίας, καθώς και σε έξι αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται για την φύλαξη διάφορων ειδών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις