ΛΑΚΩΝΙΑ. Νεάπολη και Ελαφόνησο επισκέφτηκε την Τρίτη 17/3, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στα Βάτικα, ο βουλευτής βρέθηκε στο Κ.Υ. Νεάπολης, κατά την έναρξη εκεί των εμβολιασμών, όπου και συναντήθηκεμε τον διευθυντής του Κ.Υ., κ. Ιωάννη Μιχαλέτο και τους γιατρούς κ.κ. Γιώργο Κεφαλίδη και κ. Αντρέα Σαραντίτη. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μαρούσης.

«Όλοι στο Κέντρο Υγείας, εκτελούν άψογα τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Κρητικός, προσθέτοντας πως, «…Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό προς την κατεύθυνση αυτή».

Ύστερα ο κ. Κρητικός επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη σχετικά με τη σύγκρουση των δύο πλοίων. Διαπίστωσε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για την καλύτερη περάτωση του εγχειρήματος και την αποφυγή οποιαδήποτε ρύπανσης.

Επόμενος σταθμός, η μοναδική Ελαφόνησος, όπου μαζί με τον κ. Θανάση Δαβάκη, διαβεβαίωσαν τη Δήμαρχο Ελαφονήσου κα Έφη Λιάρου για τη μέριμνα της Πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Ναυτιλίας για την προσοχή που δείχνει στον χειρισμό της υπόθεσης των δύο πλοίων.

Τελευταία στάση, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου, όπου συνομίλησε με τον κ. Θεόδωρο Βάτιστα, αγροτικό γιατρό.

Ο κ. Βάτιστας ενημέρωσε τον κ. Κρητικό για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με το Κ.Υ. Νεάπολης, επισήμανε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάλυψη ενός Επιμελητή, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι ασθενείς έχουν χρόνια προβλήματα και υπάρχει δυσκολία στη συνταγογράφηση χωρίς την παρουσία του.

Ο Νεοκλής Κρητικός, δεσμεύτηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.