ΣΠΑΡΤΗ. Έπειτα από κάλεσμα του βουλευτού Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού και με συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των φορέων του νομού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η τηλεδιάσκεψη των φορέων της Λακωνίας με την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη με θέμα: «Μορφές ειδικού – εναλλακτικού τουρισμού».

Η κα Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία ανάπτυξης των μορφών εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες, «…μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα και στην επισκεψιμότητα Ελλήνων και ξένων τουριστών και στην πληρότητα των καταλυμάτων».

Ο κ. Κρητικός, αφού ευχαρίστησε την υφυπουργό για την ανταπόκριση στην πρόσκληση για την τηλεδιάσκεψη, τόνισε ότι, «…η Λακωνία είναι ένας ευλογημένος τόπος, ο οποίος με τις κατάλληλες δράσεις εξωστρέφειας και ανάπτυξης υποδομών μπορεί να γίνει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός».

Πρότεινε μάλιστα στην υφυπουργό, η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί στα μέσα Μαΐου, τότε που θα έχουμε και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν κατά σειρά ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέρδος και στη συνέχεια διά της εκπροσώπου του κας Αφροδίτης Σεργιάδη, ο δήμος Μονεμβασίας διά της εκπροσώπου κας Αφροδίτης Τσαφατίνου, προέδρου της τουριστικής επιτροπής του δήμου, ο δήμος Ανατολικής Μάνης διά της αντιδημάρχου κας Ελένης Δρακουλάκου.

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Κρητικός, ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολάλης, ο πρόεδρος του Ο.Β.Β.Ε.Λ. κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Μαζικής Εστίασης Σπάρτης κ. Βασίλειος Τσαρούχας, οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Σπάρτης και Μολάων κ. Παναγιώτης Φλώρος και Ευθυμία Περδικόγιαννη αντίστοιχα, τα ΚΤΕΛ Λακωνίας διά του εκπροσώπου τους κ. Κυριάκου Πολυμενάκου, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κα Αναστασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λαγανάς, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Γιάννης Σταυρόπουλος και ο διευθυντής των Σπηλαίων Διρού κ.Πέτρος Λαζαράκος.