ΠΑΤΡΑ. Κατά την έναρξη της ομιλίας της, η υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η νέα κοινοβουλευτική χρονιά ξεκινάει αύριο με ένα νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύω ότι έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αύριο το πρωί θα είμαστε στη Βουλή για να υπερασπιστούμε το νομοσχέδιο που θεσπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους το θεσμό της επιστολικής ψήφου» και πρόσθεσε: «Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο, το οποίο αφορά όλους τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, αλλά και όλους τους Έλληνες που είναι στην χώρα μας».

Αναφερόμενη στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο» και πρόσθεσε: «Στην συνέχεια, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για να δηλώσει κάποιος αν θέλει να ψηφίσει μέσω επιστολικής στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τέλη Απριλίου κλείνει η πλατφόρμα, φεύγουν οι φάκελοι από το υπουργείο Εσωτερικών για όποιους έχουν ζητήσει να ψηφίσουν επιστολικά, τους λαμβάνουν περίπου 20 μέρες πριν από τις εκλογές και έχουν αρκετές ημέρες στην διάθεσή τους για να συμπληρώσουν την επιστολική ψήφο. Μόνο προαπαιτούμενο είναι να επιστρέψει η επιστολική ψήφος και να έχει φτάσει μέχρι την παραμονή των ευρωεκλογών, Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 5:00».

Η κ. Κεραμέως νωρίτερα σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στάθηκε και στο επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και επισήμανε ότι «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο. Είναι μια προεκλογική εξαγγελία και αφορά τη θέσπιση της ισότητας στο γάμο. Επομένως, είναι ζήτημα δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις