ΣΠΑΡΤΗ. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα έχει συνάντηση με πολίτες στη Σπάρτη την Κυριακή το μεσημέρι ώρα 15:00 στη Λέσχη Σύμμετρον, στην κεντρική πλατεία.

Άλλαξε τον νόμο περί σημαιοφόρων

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι Έλληνας ψυχίατρος - σεξολόγος, κοινωνικός ακτιβιστής και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα). Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην Αθήνα. Στην ηλικία των 14 μηνών διαγνώστηκε με νωτιαίαμυική ατροφία. Στην ηλικία των 15 ετών η περίπτωσή του έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος περί σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις.

Το 2003 εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής το 2010, με Άριστα. Από το 2013 έως το 2015, παράλληλα με την άσκηση Ειδικότητας, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. Το 2014 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών». Το 2016, έλαβε τον Τίτλο Ειδικότητας της Ψυχιατρικής και έκτοτε εργάστηκε έως τον Ιούνιο του 2019 ως Επιμελητής Β' στη Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Πολιτική διαδρομή και θέσεις

Το 2013, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής αποστολής στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “FreedomDrive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, "I-Living!", που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του ως Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση - αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα δικαιώματα των ανάπηρων πολιτών αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ιδίως με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Αφορμή για την κίνηση του υπουργού αποτέλεσε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Κυμπουρόπουλου, με την ιδιότητα του υποψήφιου της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019. Στις ευρωεκλογές εξελέγη ευρωβουλευτής, ενώ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ σταυρών προτίμησης σε ευρωεκλογές, ήτοι 577.114 σταυρούς. Εντάχθηκε στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EuropeanPeople'sParty).

Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Επιπλέον, είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι επίσης μέλος του DisabilityIntergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προστασία στο παιδί από την σύλληψή του

Τον Μάρτιο του 2021 ο Κυμπουρόπουλος ψήφισε υπέρ σε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, το οποίο σε ένα σημείο διατύπωνε ότι η προστασία του πρέπει ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψης, κάτι που ερμηνεύτηκε ως θέση κατά του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις. Αργότερα διευκρίνισε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα στις αμβλώσεις και αιτιολόγησε την ψήφο του διερωτώμενος: «αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;». Η Νέα Δημοκρατία αποστασιοποιήθηκε από την θέση του ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις