ΕΛΛΑΔΑ. Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει το παρών και «να μην διανοηθεί να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς του».

«Οφείλει να έρθει αύριο στην Βουλή και να απολογηθεί για την απόπειρα συγκάλυψης. Οφείλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε πρόταση νόμου έτσι ώστε οι υπογραφές των πολιτών να μπορούν να φτάσουν στην βουλή ως νομοθετική πρωτοβουλία», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης.

Η διαδικασία και η συζήτηση στο κοινοβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις