ΕΛΛΑΔΑ. Ο κύβος ερρίφθη, με το ΠΑΣΟΚ να οδεύει ολοταχώς για εσωκομματικές κάλπες για πρόεδρο στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Παρέλαση υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ με:

-Νίκος Ανδρουλάκης

-Χάρης Δούκας

-Παύλος Γερουλάνος

-Μιλένα Αποστολάκη

-Μιχάλης Κατρίνης

Και έπονται και άλλοι, θα πουν γνώστες, αφού στο παιχνίδι στρατηγικής υπάρχουν και οι τακτικές κινήσεις που εκτιμούν πως κάποιες υποψηφιότητες διασπώντας το εκλογικό σώμα θα ευνοήσουν κάποιους να περάσουν ευκολότερα στον δεύτερο γύρο.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στα δυνατά χαρτιά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1979 στο Ηράκλειο, ενώ η καταγωγή του είναι από το χωριό Χουμέρι.

Ο ίδιος κρατάει μακριά από τα φώτα την προσωπική του ζωή. Αδυναμία του ο γιος του Μαρίνος. Είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με συμφοιτήτριά του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όμως πλέον οι δρόμοι είναι χωριστοί.

Χάρης Δούκας

Στα φαβορί για την ανατροπή και ο 44χρόνος Χάρης Δούκας. Σύντροφος του η Μαρουσιώτισσα 29χρονη Γεωργία Πολυτάνου.

«Η Γεωργία Πολυτάνου είναι μια πολύ δυναμική και μορφωμένη γυναίκα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλογών στάθηκε βράχος στο πλευρό του συντρόφου της, και μάλιστα απόλυτα διακριτικά», γράφουν «Τα Νέα».

O δήμαρχος ετοιμάζεται μάλιστα να ανέβει τα σκαλιά όχι του δημαρχείου αλλά της εκκλησίας με την εκλεκτή του.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μπακογιάννης θα πει: «Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης».

Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος κατάγεται από ένα πασίγνωστο «τζάκι».

«Ο παππούς μου, Παύλος Καλλιγάς, ήταν πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου. Η βενιζελική παράδοση ήταν πολύ ισχυρή στην ευρύτερη οικογένεια. Ο παππούς έφυγε νέος, μόλις 37 χρονών. Η γιαγιά μου πάντα προσπαθούσε να μου περάσει την αγάπη του για την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά. Θυμάμαι έντονα στην παιδική μου ηλικία να ακούω στο ραδιόφωνο το «Εδώ Πολυτεχνείο» και να με σημαδεύει», είχε πει.

Για την μητέρα των παιδιών του, Λάρα είχε πει ότι τη γνώρισε σε ένα πάρτι στην Αμερική στις αρχές του ’90 και απέκτησαν 2 κόρες. Για την σύζυγο είχε πει πως είχε μια ομορφιά που δεν είχε ξαναδεί στη ζωή μου.

Το 1994 καθώς η οικογενειακή επιχείρηση, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, βρέθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο Παύλος Γερουλάνος είχε δηλώσει ότι έπρεπε να γυρίσει στην πατρίδα για να αναλάβει την διοίκηση.

Δύο «ίσως» στην κούρσα του ΠΑΣΟΚ

Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή αναφέρει ότι τις πέντε υποψηφιότητες των Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου, Αποστολάκη και Κατρίνη συμπληρώνουν και δύο «ίσως».

Το ένα όνομα αφορά την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία άφησε χθες με την ομιλία της στην σύγκληση τη Κεντρικής Επιτροπής να εννοηθεί ότι μπορεί και να είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος.

Ενώ, σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή το δεύτερο πρόσωπο που ενδέχεται να ”κατέβει” για την κούρσα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις