ΕΛΛΑΔΑ. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», έδωσε το παρόν ο τέως δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας. Όπως σημειώνει το βιβλίο δείχνει ότι από την ενεργειακή προσέγγιση του Καραμανλή με τη Ρωσία, και από τις 03 Απριλίου 2008, όταν ο Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή κουβέντα για το θέμα των Σκοπίων, σ’ εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, «άρχισε μια συστηματική εσωτερική και εξωτερική υπονόμευση της Κυβέρνησής μας!»

Όπως γράφει ο Μανώλης Κοττάκης, και το Βατοπέδι στήθηκε και σκηνοθετήθηκε ακριβώς στα πλαίσια αυτής της υπονόμευσης!

Και αυτό φάνηκε, όταν όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν πανηγυρικά, αφού όμως πολλοί καταστράφηκαν ηθικά και επαγγελματικά!

«Σε μένα», σημειώνει ο Πέτρος Δούκας, «ούτε που τόλμησαν να απαγγείλουν οποιαδήποτε κατηγορία! Ούτε μια! Αλλά η ταλαιπωρία ήταν τεράστια!»

Στη συνάντηση στο Πολεμικό Μουσείο για το βιβλίο, «ειπώθηκαν πολλά καιέξω απ’ τα δόντια”»!

«Ίσως να ήταν και μια ευκαιρία για εκτόνωση, αλλά και για ενδοσκόπηση για κάποια πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, χωρίς να φέρουν σε περιδίνηση όλη τη παράταξη και να την απομακρύνουν από την άμεση και συνεχή επίλυση των προβλημάτων μας! Το θέμα με το νόμο για τους ομοφυλόφιλους δεν μπορεί να μας απασχολεί μέρα νύκτα! Αναστάτωσε πολλούς, κατακρήμνισε την δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας και κάπως πρέπει να το ξεπεράσουμε και να ασχοληθούμε με τους φτωχότερους, την υπογεννητικότητα, την αμαθισιά και τόσα άλλα!»

Όπως υπογραμμίζει ο Πέτρος Δούκας «ο Πρωθυπουργός προσπαθεί, ενώ η αντιπολίτευση είναι σε άθλια και ανήμπορη κατάσταση και δεν φαίνεται να μπορεί (προς το παρόν τουλάχιστον), να βοηθήσει τη χώρα.

Αλλά πρέπει οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού να λάβουν υπ’ όψη ότι:

Πρέπει να συμπεριφέρονται με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στα ιστορικά και κομματικά στελέχη - χάρις στα οποία υπάρχουν,

Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται συνεχώς, παρά τις προτροπές του Αριστοτέλη {πολ.1296α: «ὅτι δ᾽ ἡ μέση βελτίστη, φανερόν: μόνη γὰρ ἀστασίαστος: ὅπου γὰρ πολὺ τὸ διὰ μέσου, ἥκιστα στάσεις καὶ διαστάσεις γίγνονται τῶν πολιτῶν»}, ότι αυτή η τάξη είναι ο στυλοβάτης μιας ευημερούσας κοινωνίας!

Έχει δημιουργηθεί μια τάξη υπερπλουσίων και μεγιστάνων, και μια πολύ μεγάλη τάξη πολύ φτωχών που εθίζονται στα επιδόματα και κάποιοι λίγοι ούτε καν πέφτουν με τα μούτρα να βρούνε δουλειά...»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις