Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν απόλυτα την παντοκρατορία των ιδιωτικών τραπεζών, εγκλωβισμένοι σε τραπεζικά δάνεια που εκχωρήθηκαν πολύ πριν την κατάρρευση των εισοδημάτων του, η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καταστρέφει την κοινωνία για να διασώσει την οικονομική ολιγαρχίας και τους τραπεζίτες.

Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρονται τα εξής:
«Οι φαλιρισμένες ιδιωτικές τράπεζες εισπράττουν αφειδώς εκατομμύρια μέσω του μνημονίου και το χρέος τους πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Ο Σαμαράς καταστρέφει την ελληνική κοινωνία για να διασώσει το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα και την εγχώρια οικονομική ολιγαρχία.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.

Άμεση διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων».