ΕΛΛΑΔΑ. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν πριν από λίγη ώρα, αφού τους ζητήθηκαν, οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, και ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στις 12:30 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Νωρίτερα, στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δύο δικογραφίες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας 11 βουλευτών και η παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή ενός πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της υφυπουργού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ζητείται η άρση ασυλίας των Κατερίνας Παπακώστα, Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Παν. Μηταράκη, Κων. Τσιάρα, Κων. Σκρέκα, Δημ. Βαρτζόπουλου, Μαξίμου Σενετάκη, Βασ. Βασιλειάδη, Χρήστου Μπουκώρου και Θεόφιλου Λεονταρίδη.

Η δεύτερη δικογραφία διαβιβάζεται με τη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αφορά τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, οι οποίοι βρέθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το 2021.

Κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν ότι θα αναληφθούν ευθύνες και θα δοθούν απαντήσεις που θα καλύπτουν το αίτημα της κοινωνίας για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με τον ανασχηματισμό να θεωρείται προδιαγεγραμμένος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις