ΛΑΚΩΝΙΑ. Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία η νέα Ομάδα Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (Ο.Π.ΔΙ.) της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λακωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η νέα ομάδα θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Βασικοί στόχοι της ΟΠΔΙ είναι η άμεση επέμβαση, η πρόληψη της εγκληματικότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, «άμεση υπήρξε η αντίδραση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη δρομολόγηση ενεργειών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, η ανακοίνωση για τη σύσταση της νέας ΟΠΔΙ ακολούθησε τη συνάντηση που είχε ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με αντικείμενο ζητήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο κ. Κρητικός ευχαριστεί τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, επισημαίνοντας ότι «σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε η ομόθυμη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος την περασμένη Τετάρτη 15.07.2026».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις