ΑΘΗΝΑ. Συνέντευξη παραχώρησε σε ραδιόφωνο της Αθήνας ο βουλευτής Λακωνίας του ΠαΣοΚ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Πρόκειται για ένα από τα στελέχη της Κυβέρνησης και του... ΠαΣοΚ που λίγες ημέρες πριν έκαναν έκκληση για να διατηρηθεί το ΠαΣοΚ. Ο Λ. Γρηγοράκος όμως είναι πάνω από όλα συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και ακολουθεί πιστά την γραμμή αλλά και την διαδρομή του.

Λίγες ημέρες πριν ζητούσε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βάλουν πλάτη «για να διατηρήσουμε ό,τι έργο κάναμε τα προηγούμενα χρόνια» και επισήμανε ότι κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξοβελίσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο Αλ. Τσίπρας, όπως διεφάνη στη Βουλή κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο κ. Γρηγορακος σε ομιλία του δείχνοντας τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στην αφίσα της εκδήλωσης, είπε ότι «αυτό πάντα έβγαινε και θα συνεχίσει να βγαίνει κάθε μέρα» τονίζοντας ότι το κόμμα θα συνεχίσει να ζει και κανείς δεν θα μπορέσει να το εξοβελίσει, μιλώντας ανοικτά για κλίμα διπολισμού μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξε άποψη και θέση!

Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων απάντησε:

Σχετικά με την αποδοχή που υπήρξε στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και αν εκπροσωπεί το καινούριο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Η Δημοκρατική Παράταξη είναι κάτι καινούριο και για να φτιαχτεί χρειάζεται εμπειρία, όραμα, χρειάζεται ελπίδα. Και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, μπορεί να το προχωρήσει. Εξάλλου, πρέπει αυτή τη φορά, εμείς να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε και όχι η αλλαγή που είχαμε τάξει παλιά. Υπάρχει μια κοινή παραδοχή, ότι το σήμερα δεν θυμίζει το χθες. Το παλιό έχει πεθάνει. Το παλιό είναι και αυτό που τάζουν κάποιοι. Αναφέρομαι στο παλιό ΠΑΣΟΚ του 81’ που ήτανε ένα διαφορετικό κόμμα σε μια διαφορετική εποχή. Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτές τις πρακτικές του 1981 που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις πρακτικές του πάρτα όλα. Δεν μπορούμε να φέρουμε τη χώρα πάλι στα αδιέξοδά της με αυτές τις πολιτικές. Αυτό είναι το παλιό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε κάτι διαφορετικό, το οποίο να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία, από τα παιδιά μας, να το ονειρευτούμε διαφορετικά. Δεν μπορούμε με παλιές συνταγές και με παλιά υλικά να φτιάξουμε καινούριο φαγητό».

Σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ μιας συγκεκριμένης εποχής
«Να ξεχάσουμε αυτούς τους αποστειρωμένους μηχανισμούς που είχε το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τη δεκαετία του 80. Δυστυχώς υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές. Για να θεμελιωθεί μια καινούρια δημοκρατική προοδευτική παράταξη πρέπει αυτές οι στρατηγικές να εξαλείψουν. Και μπορούμε να συναντηθούμε με πολλές δυνάμεις του χώρου, με νέες σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συμπαράταξης και πάνω από όλα συντροφικότητας. Έλειψε η συντροφικότητα από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια».