Όψιμες θεωρίες Αυγενάκη πάνω απο έργα Κυβερνητικής και Κρατικής αναποτελεσματικότητας…
ΣΠΑΡΤΗ. Στο νομό Λακωνίας βρέθηκε σήμερα, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέχεια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε έργα και συναντήσεις με τοπικούς φορείς στελέχη οργανισμών, τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του κόμματος.
Ο κ. Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων υποδομής του Νομού, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ κ. Κυριάκος Διαμαντάκος και ο κ. Χρόνης Ινιωτάκης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Ακολούθως ο κ. Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ και τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Βερούτη.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο «Λιμάνι Γυθείου» με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας.
Ο κ. Λ. Αυγενάκης σε δηλώσεις τόνισε: «Είναι σημαντικό τα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν, να τα αξιοποιήσουμε σε υποδομές που θα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση, είτε πρόκειται για οικονομική είτε κοινωνική. Πρέπει να δώσουμε αξία και στο τελευταίο ευρώ που διαθέτει η χώρα μας. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας είναι να εκτιμηθεί το κόστος σε σχέση με το αναμενόμενο όφελος ενός έργου υποδομής, ειδάλλως έχουμε περιττές αυξήσεις σε φόρους ή τέλη, που τελικά επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.»
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι για τις καθυστερήσεις σημαντικών εθνικών έργων υποδομής, όπως το Λεύκτρο – Σπάρτη, υπάρχουν ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που διαχειρίστηκαν το έργο και το θέμα των απαλλοτριώσεων γης.
Συνεπώς, στην αγωνία Αυγενάκη, για την πορεία των έργων υποδομής και για την ισορροπία Κόστους – Οφέλους, θα δοθούν απαντήσεις μόνο όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο των ευθυνών για τις καθυστερήσεις και τις αναδιαρθρώσεις σημαντικών έργων όπως το Λεύκτρο – Σπάρτη που αν και έχει εκτελεσθεί κατά το 93% φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ να αποδοθεί στην κοινωνία της Λακωνίας.