ΛΑΚΩΝΙΑ. Περιοδεία στο νομό Λακωνίας πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μειμαράκης.

Αρχικά, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης ΛΑΚΩΝΙΑ. Εκεί, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΕΕ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Σπάρτης με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως γύρω από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να οδηγηθεί προς ψήφιση. Πάντως, ο κ. Μειμαράκης δήλωσε εντυπωσιασμένος για τις διαδικασίες παραγωγής στο Συνεταιρισμό και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία συσκευασίας των χυμών « ΛΑΚΩΝΙΑ».

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Δήμο Μονεμβασίας όπου αρχικά συνάντησε στο χώρο του Δημαρχείου τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, με τον οποίο είχε ευρεία σύσκεψη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής και τ. Υφυπουργός κ. Θανάσης Δαβάκης, η τ. Βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο τ. Βουλευτής και τ. Υφυπουργός κ. Τάκης Σκανδαλάκης, ο τ. Βουλευτής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, η τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Μενέλαος Δασκαλάκης.

Στην συνάντηση αυτή, ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε συνοπτικά το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο πρέπει να γίνει με συντεταγμένο διάλογο, αφού κατατεθούν και οι εισηγήσεις από εμάς, γιατί τα τελευταία χρόνια η χώρα βαδίζει μόνο με μνημόνια, με προαπαιτούμενα και με γρήγορες αποφάσεις, που πολλές φορές αποδεικνύονται λανθασμένες». Στο πλαίσιο λοιπόν σύνταξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ο κ. Μεϊμαράκης περιοδεύει ανά την Ελλάδα, επικοινωνώντας με τους πολίτες και καταγράφοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες και τα προβλήματα.

«Ξεκινώντας αυτές τις περιοδείες επισκέπτομαι και τον κάθε Δήμαρχο, για να στείλουμε εκτός των άλλων και το μήνυμα, ότι οφείλουμε ως συνεργάτες να έχουμε έναν ανοικτό διάλογο και μια συνεχή επικοινωνία» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας: «Με αυτές τις σκέψεις ήρθαμε σήμερα εδώ στο Δημαρχείο. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις απόψεις σας και παράλληλα να στείλουμε το μήνυμα στου Δημότες, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να βρούμε λύσεις, γιατί γι αυτούς δουλεύουμε όλοι».

Στη συνέχεια ο κ. Τριχείλης αφού καλωσόρισε τον κ. Μεϊμαράκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, του επισήμανε ότι βρίσκεται σ’ ένα Δήμο ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους γεωγραφικά, αλλά και ο οποίος είναι στην άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας. «Η αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο προπύργιο και την επαφή με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Τριχείλης, επισημαίνοντας ότι γι αυτό το λόγο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, κάτι που όπως είπε δεν γίνεται, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση.

Επισήμανε την ανάγκη να γίνουν σημαντικές τομές στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίες δεν έχουν γίνει παρά τα συνεχή αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές και οι τομές, είμαι σίγουρος ότι σιγά-σιγά φθίνοντας θα καταρρεύσει και αυτό το τελευταίο προπύργιο». Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη ότι ο Δήμος Μονεμβασίας είναι ένας «μαζεμένος» Δήμος όπως είπε χαρακτηρικά, ο οποίος όπως τόνισε «δεν χρωστάει και ο οποίος είναι ακόμα εύρωστος οικονομικά».

Τέλος ο κ. Τριχείλης αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που έπληξε το καλοκαίρι την περιοχή των Βατίκων, παρουσιάζοντας τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να επανέλθουν άμεσα τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση, τονίζοντας: «Έχουμε καλύψει ως Δήμος μια σειρά έργων και εργασιών, προκειμένου να επαναφέρουμε την κοινωνία στους αρχικούς της ρυθμούς, δαπανώντας πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έχουμε δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών, με σκοπό να αποφύγουμε ζημιές εν’ όψει του χειμώνα».

Επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξουν φορολογικές και δανειακές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους των Βατίκων, κάτι το οποίο όπως είπε το έχει ζητήσει επίμονα ο Δήμος Μονεμβασίας.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Μεϊμαράκη στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου είχε συνάντηση με τον διοικητή του κ. Δημήτριο Παναγόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του, αλλά και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

Η επίσκεψή του κ. Μεϊμαράκη έκλεισε στην πλατεία των Μολάων, όπου μίλησε με πολίτες και άκουσε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους.

Πληροφορίες-φωτο: monemvasianews.gr