ΛΑΚΩΝΙΑ. Φέτος, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε 97 χρόνια από την ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, με την ονομασία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

Με αφορμή την συμπλήρωση των 97 χρόνων, η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης και ώρα 7.00μμ, με θέμα «Ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ: Συμπεράσματα από τη συμβολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο»

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με αρχειακό υλικό από την συμβολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ βαδίζει προς τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένοντας «το πιο νέο» κόμμα. Πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, του κεντρικού σχεδιασμού, της ενεργού συμμετοχής των εργαζομένων στην οργάνωση - διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών, δηλαδή πρεσβεύει το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».