ΣΠΑΡΤΗ. Αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου δικάζονται στη Σπάρτη δύο μέλη της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ: ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας και ο Δήμος Λεβεντάκης, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης. Συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου στη Σπάρτη ενώ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για εκδήλωση που έγινε στην Αρεόπολη προς τιμήν του Σωτήρη Πετρούλα.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά σε «παράνομη διαφήμιση». Τα δύο μέλη της Ε.Π. είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης στις 19 Ιουλίου από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι εν μέσω έντονων διαμαρτυριών κομματικών στελεχών και συνδικαλιστών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ αναφέρεται:
«Η προσαγωγή των δύο στελεχών του ΚΚΕ και η δίκη που έχει οριστεί αποτελούν προσπάθειες κλιμάκωσης του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Η ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης που επιχειρείται εδώ, βαραίνει εξολοκλήρου το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.

Δεν είναι αλώστε οι μοναδικές διώξεις σε βάρος στελεχών του Κόμματος και συνδικαλιστών του μαζικού κινήματος που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας.
• Στις 14/12 διώκονται στο Άργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων.
• Στις 16/12 διώκονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης.
• Στις 19/1/2015 διώκεται στο Ναύπλιο το στέλεχος του Κόμματος Πάνος Θάνος για αναγραφή συνθημάτων στην εθνική οδό.
• Πολλές είναι ακόμα οι περιπτώσεις διώξεων που δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Είναι φανερό ότι όλες οι κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν στη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια, εφάρμοζαν την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη σημερινή, αλλά, και την προηγούμενη που συμμετείχαν οι υποτιθέμενοι «καθαροί» του Λαφαζάνη. Η «βιομηχανία» διώξεων συνεχίζεται αμείωτη, γιατί αμείωτη συνεχίζεται η βάρβαρη πολιτική ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αυτοί που νομοθετούν στη βουλή προς όφελος της οικονομίας των καπιταλιστών, ξέρουν πως η εφαρμογή αυτής της πολιτικής απαιτεί όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και κυρίως σε βάρος των κομμουνιστών.

Τη στιγμή μάλιστα, που ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά και με την απόφαση της κυβέρνησης για πιο άμεση εμπλοκή για να μη χάσει και το ελληνικό κεφάλαιο κομμάτι από την πίτα, η προσπάθεια τρομοκρατίας με όλα τα μέσα η καταστολή θα εντείνονται.

Οι διώξεις για αφισοκόλληση και συνθήματα σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ είναι γνωστό ότι δε στοχεύει στην τρομοκράτηση των ίδιων των κομμουνιστών.

Γνωρίζουν πολύ καλά και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι διαχειριστές της εξουσίας, ότι έχουμε περάσει με άριστα από τέτοιες δοκιμασίες. Αυτό που επιδιώκουν είναι να φοβίσουν τον κόσμο που θέλει να βγει μπροστά και να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου σήμερα, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου αύριο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο λαός να μη σκύψει το κεφάλι. Να μη συναινέσει στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Να αντεπιτεθεί με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στην πρωτοπορία του, στο ΚΚΕ.

Η Ε.Π. Πελοποννήσου καλεί το λαό σε επαγρύπνηση. Να τύχουν θερμής υπεράσπισης από το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα οι καταδιωκόμενοι κουμουνιστές και άλλοι αγωνιστές με οργάνωση κινητοποιήσεων αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, με αποφάσεις και ψηφίσματα συλλόγων- σωματείων άλλων φορέων, που θα ζητούν την αθώωση των κατηγορούμενων και την καταδίκη αυτής της πολιτικής».