ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ καλεί και το λαό σε αντεπίθεση με αφορμή την καταδίκη των δύο στελεχών της, Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλο και Δήμο Λεβεντάκη για παράνομη αφισοκόλληση που αποφάσισε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την καταδίκη των δύο στελεχών της Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλου Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας και το Δήμο Λεβεντάκη. Καταδικάστηκαν στις 10 Δεκέμβρη στη Σπάρτη για παράνομη αφισοκόλληση. Η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης αφορούσε τις προετοιμασίες για εκδήλωση που έγινε στην Αρεόπολη φέτος τον Ιούλιο, προς τιμή του Σωτήρη Πετρούλα που δολοφονήθηκε σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965.

Η καταδίκη των δύο στελεχών του κόμματος αποτελεί νέα κλιμάκωση της τρομοκρατίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να επικρατήσει σιγή ιχθύος εν όψει της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που είδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, η προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης τις κομμουνιστικής ιδεολογίας δεν θα περάσει!

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να μη συμβιβαστεί με τον αυταρχικό κατήφορο που επιχειρεί να φέρει η συγκυβέρνηση. Να πιστέψει στη δύναμή του, οργανωμένα να αντεπιτεθεί ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν».