ΛΑΚΩΝΙΑ. Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκάλεσε σήμερα το πρωί μια δήλωση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λακωνία κ. Γρηγοράκου.

Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά περί «αβύσσου» που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τότε…διαχώρισε την θέση του από τις απόψεις της Προέδρου του κόμματός του.

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος είπε πως ο ίδιος προσωπικά δεν χωρίζεται με άβυσσο από τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος άλλωστε είναι «πολύ καλός πολιτικός» και η εκλογή του αποτελεί «πολύ θετική εξέλιξη». Επιπλέον εκτίμησε ότι αν «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν δεχτεί να κάνει διάλογο με τα κόμματα, γιατί αυτό που κάνει τώρα δεν είναι διάλογος αλλά μας καλεί να υπογράψουμε αυτά που έχει αποφασίσει είπε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις πολύ σύντομα».

Ο κ. Γρηγοράκος προχώρησε κι άλλο όμως σχολιάζοντας ότι «ορισμένοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βλέπουν με καλό μάτι την ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ» μην μπορώντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και κι εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της», ο ίδιος μελετά το ενδεχόμενο «να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές».

Πριν λίγη ώρα πάντως, και κατόπιν αιτήματος της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου κάλεσε τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις παραπάνω δηλώσεις.