Ο Γιάννης Καλαμίδης γράφει ότι «οι επιτελείς του Κ. Μητσοτάκη «οι οποίοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τους διαδικτυακούς χειριστές (συνεχιστές) του διδύμου Παπαμιμίκου – Τζιτζικώστα, φρόντισαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή, αφαιρώντας από το site της Νέας Δημοκρατίας (της Συγγρού), τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η φωτογραφία που κοσμούσε την πρώτη σελίδα του site της ΝΔ έχει εξαφανιστεί.
Η ΝΔ του Μητσοτάκη, ξεκίνησε και πάλι τον αγώνα της συρρίκνωσης που είχε πετύχει η ΝΔ του Σαμαρά.

Το κόμμα του Μητσοτάκη, δηλώνει ευθαρσώς και προκαλεί την Καραμανλική πτέρυγα και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, με κινήσεις επικοινωνιακού βιασμού όπως αυτή της εξαφάνισης της εικόνας του Εθνάρχη και συμβόλου ζωής της ΝΔ, πως δεν θα δεχθεί η νεότερη ιστορία της μικρής ΝΔ να «επηρεάζεται» με αναφορές στις ιδρυτικές Καραμανλικές αρχές και αξίες.

Άλλωστε αυτοί που ψήφισαν τον Κ. Μητσοτάκη και που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη, το ΛΑΟΣ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων - όπως έχει δημόσια αποκαλυφθεί - αυτό ζήτησαν... όπως επίσης και τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν για την «αλλοίωση» του Νεοδημοκρατικού εκλογικού σώματος που τελικά αποφάσισε για τη νέα ηγεσία της Συγγρού.
Η διάλυση του Κοινωνικού Κέντρου, ξεκινά και με τη διάλυση των συμβόλων, όπως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η άνευ όρων παράδοση της ΝΔ στο μνημόνιο Τσίπρα και τους δανειστές μπορεί να γίνει μόνο με κοινωνική βάση διαλυμένη και αποκομμένη από αρχές και αξίες. Αυτό έγινε ήδη κατά την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπου ο οικονομικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, πυροβόλησε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα... με τις ευλογίες του ΣΕΒ και των δανειστών. Και ένας Μητσοτάκης που έγινε Κυριάκος και που απαρνηθηκε το επίθετό του για να εκλεγεί, ξέρει πολύ καλά τι ρόλο παίζουν τα σύμβολα...»


Ας τοποθετηθούν επ’ αυτών των εξελίξεων τα στελέχη της ΝΔ στη Λακωνία που στήριξαν κατά πλειοψηφία Μεϊμαράκη στην κάλπη και Μητσοτάκη στο καφενείο… Ας ερμηνεύσουν τα όσα καταγράφονται στον χώρο με την εκλογή Μητσοτάκη και ας εξηγήσουν – αν γνωρίζουν – γιατί η Φεβρωνία Πατριανάκου κατέβασε πινακίδες από το πολιτικό της γραφείο στη Σπάρτη..; Συμφωνούν με τα ανοίγματα Γρηγοράκου;