Με στόχο την ανάδειξη των «πράσινων σκανδάλων» σκοπεύει η Νέα Δημοκρατία να υποδεχθεί τους πολίτες τον Σεπτέμβριο.

Φυσικά το επιχείρημα έχει ως τελικό στόχο την μεταστροφή όλο και περισσότερων πολιτών και την απομάκρυνσή τους από το ενδεχόμενο στήριξης του Πα.Σο.Κ. Την ώρα ακριβώς που οι πολίτες θα καταλαβαίνουν «στο πετσί τους» τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική, η ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα όλων των Υπουργείων της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Έτσι έχει δημιουργήσει φακέλους για κάθε υπουργείο θέτοντας στο στόχαστρο το «πράσινο» κράτος.
Υπεύθυνος τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης είναι το βασικό στέλεχος που έχει αναλάβει αυτή την ευθύνη για τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνεργασία με τα «γαλάζια στελέχη» που έχουν συνδικαλιστικές θέσεις, υπηρετούν σε Συμβούλια και σε κάθε κλάδου Οργανισμούς προσπαθούν να ξετρυπώσουν από μικρά μέχρι μεγάλα σκάνδαλα. Στην ουσία έχει στηθεί μια επιχείρηση «κάθαρσης» με την συμμετοχή Τομεαρχών, Βουλευτών και Στελεχών της Ν.Δ.
Ένας από τους τομείς που θα κτυπήσει αλύπητα είναι οι χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο. που αποτελούν «αδυναμία» του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες αφού αυτή η δουλειά από τη ΝΔ έχει αρχίσει πριν ένα χρόνο. «Τον πρώτο χρόνο οι υπουργοί ήταν προσεκτικοί, λένε, αλλά σήμερα οι πιέσεις που ασκούν στελέχη του Πα.Σο.Κ είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να υπάρχουν στοιχεία για κομματικές προσλήψεις, χρηματοδοτήσεις και άλλα ρουσφέτια. Θα φτάσουν να αναφερθούν ακόμα και σε αυθαίρετες κατοικίες υπουργών όπως του πρώην τσάρου Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Τίνας Μπιρμπίλη.

Πάντως δεν είναι εύκολο το έργο για έναν επιπρόσθετο λόγο. Η διαπλοκή και η διαφθορά στον δημόσιο τομέα ενδέχεται να φθάνει μέχρι τα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Όταν δηλαδή «σηκώνεις» μια πέτρα σκανδάλου πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δείς κάτω απ’ αυτήν όχι μόνο πράσινα αλλά και γαλάζια σκουλήκια.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, που κατά κάποιες ασθενείς φήμες ενδέχεται να είναι υποψήφιος στη Λακωνία, έχει αναλάβει αυτό το έργο έτσι ώστε τους επόμενους μήνες η ελληνική κοινωνία να ασχολείται με τα «πράσινα σκάνδαλα» οδεύοντας προς εκλογές.

Σε ότι αφορά σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να «πέσει» φως σε υποθέσεις έργων για τα οποία κατασπαταλήθηκαν χρήματα χωρίς να ολοκληρωθούν με την ένοχη συμμετοχή και κρατικών λειτουργών. Οι υποψήφιοι του Πα.Σο.Κ θα έρθουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση όταν κληθούν να απαντήσουν στις αποκαλύψεις, κάτι που μέχρι σήμερα έχουν αποφύγει εντέχνως.