ΣΠΑΡΤΗ. Οι πολιτικές εξελίξεις των ημερών είναι ραγδαίες και πηγάζουν από την μετωπική σύγκρουση Τατούλη – Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Τατούλης έχοντας θέσει την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων ως πρωταρχικό στόχο κι έργο δεν διστάζει να συγκρουσθεί με μία ολόκληρη παράταξη συμπαρασύροντας στη ρήξη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χρήστου Αντνωνόπουλου, μέλους της ΝΔ που διαφωνεί με τη σύγκρουση του Τατούλη μια δεύτερη κίνηση έρχεται να δρομολογήσει εξελίξεις.

Αιφνίδια συνάντηση της αντιπεριφερειάρχου Ντίας Τζανετέα με τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση και να επαναβεβαιωθεί η συνεργασία των δύο πολιτικών προσώπων στον Δήμο Σπάρτης.

Ξεκαθαρίζεται πλέον ότι η Ντία Τζανετέα θα είναι υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης και σε αυτή την μάχη θέλει δίπλα της – όπως και στις περιφερειακές εκλογές – τον Θανάση Δαβάκη. Εφόσον λοιπόν επόμενος στόχος της είναι ο Δήμος Σπάρτης δεν έχει λόγο να εμπλακεί στη όποια σύγκρουση Τατούλη – ΝΔ, δεδομένου ότι είναι και μέλος του κόμματος. Φυσικά δεν θέλει και δεν μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την Παράταξη Τατούλη καθ’ ότι αντιπεριφερειάρχης εκτός και αν αναγκαστεί να παραδώσει την θέση. Ωστόσο είναι νωρίς για μια τέτοια, αντίστροφη ρήξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία από την συνάντηση διανεμήθηκε στα ΜΜΕ άμεσα με την λεζάντα: «Η Σπάρτη και η Λακωνία μας ενώνουν».

[ Η πολιτική πλέον είναι τόσο ρευστή και τόσο αδίστακτη που προς στιγμή μπορεί να γίνει πιστευτό ακόμα και το πιο απίθανο σενάριο. Χρόνια Πολλά σε όλους, με την ευχή η Πρωταπριλιά να εξαντλήσει όλα τα ψέματα και την υποκρισία… και να συνεχίσουμε με αλήθειες και αυθεντικές σχέσεις…]