Αναδημοσίευση «epikairo.com»

Στο στόχαστρο των Τούρκων Εθνικιστών, σε site και εφημερίδες της γείτονος και φυσικά της ΜΙΤ βρίσκεται ο έντιμος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος.

Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της παραμονής στην Γενική Γραμματεία, από το 2015 Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς κατά την διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας εξειδικεύτηκε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακή Ασφάλεια, και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτές οι ικανότητές του, έφεραν και τις ανάλογες επιτυχίες από την μια στο ανθρωπιστικό έργο προστασίας των προσφύγων και των γυναικόπαιδων, αλλά από την άλλη στη αμείλικτη δίωξη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που διακινούσαν ανθρώπινες ψυχές στα παράλια της Τουρκίας.

Οι 3.500 συλλήψεις στυγνών (κυρίως) Τούρκων δουλεμπόρων, τα τελευταία 2,5 χρόνια, έφεραν συντριπτικό χτύπημα στο παρακράτος που λειτουργεί στην γείτονα χώρα, με την ανοχή των Αρχών και του Κεμαλικού Στρατού, πάρα την δήθεν βιτρίνα νομιμοφροσύνης της “συμμάχου” στους διεθνείς οργανισμούς.

Το χτύπημα του δουλεμπορίου των Τούρκων από την Ελλάδα, προκάλεσε ζημιά πολλών δις στην παραοικονομία της Τουρκίας, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα δις μαύρων χρημάτων ξεπλένονται από την ΜΙΤ και τους Τούρκους πρεζέμπορους.

Ετσι δεν είναι περίεργο, τον τελευταίο καιρό να έχει μπει στην μαύρη λίστα της ΜΙΤ και πολλοί ιστότοποι που ελέγχονται από αυτά τα μαύρα ταμεία τον χαρακτηρίζουν «εχθρό της Τουρκίας», που είναι και το καλύτερο παράσημο για έναν ευπατρίδη όπως ο Γ.Γ.Τζανέτος Φιλιππάκος