ΛΑΚΩΝΙΑ. Τρείς φορές, τουλάχιστον, θα επισκεφθεί τη Λακωνία ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τους επόμενους μήνες.

Θα δώσει το παρόν σε Μάνη, Σπάρτη και Μυστρά. Δεν αποκλείεται ο κ Πρόεδρος να επισκεφθεί είτε κατα τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεων είτε σε ανεξάρτητες επισκέψεις του το Παλαιολόγειο καθώς και το Γεωργίτσι Λακωνίας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ. Το ταξίδι της περιοδεύουσας έκθεσης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πολιτισμού Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ξεκινά με πρώτο Σταθμό το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ώρα 12:00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15/4/2018 έχει τίτλο «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομίας 2018. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει από το Μουσείο στη Σπάρτη (πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου έως πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου 2018). Θα ακολουθήσουν τα Γιάννενα (Απρίλιος- Ιούνιος) και η Τήνος (δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου έως πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου 2018).

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη.

ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη θα δώσει το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης και φέτος θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.
Να σημειωθεί ότι στην Αρεόπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις τελευταία φορά είχε παρευρεθεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο αέιμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος.


Στον εορτασμό των Παλαιολογείων 29 Μαϊου 2018 στον Βυζαντινό και νέο Μυστρά

ΜΥΣΤΡΑΣ. Σύμφωνα με τα καθιερωμένα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει το παρόν στον εορτασμό των Παλαιολογείων στον Μυστρά στις 29 Μαϊου 2018. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, Κατάθεση Στεφάνων και Επιμνημόσυνη Δέηση και επίσημο γεύμα.