Την καταγγελία της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τη θρησκευτική τελετή της ταφής 573 πεσόντων του Ελληνο – Ιταλικού Πολέμου στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης αναφέρει ότι η διαδικασία αναζήτησης και ταφής των οστών των πεσόντων ήταν μία ιερή υποχρέωση της Πολιτείας προς τους ήρωες του Έπους 1940 – 41, η οποία εκκρεμούσε για επτά και πλέον δεκαετίες και τώρα έγινε πραγματικότητα.
Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης, όμως, μεταφέρει την καταγγελία της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 και του Προέδρου της, πρώην υπουργού κ. Γ. Σούρλα, σύμφωνα με την οποία με ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών οι συγγενείς αποκλείστηκαν από τις σχετικές θρησκευτικές τελετές, σημειώνοντας παράλληλα ότι το γεγονός αυτό – όπως καταγγέλλεται – μεταβάλλει την ταφή των πεσόντων ηρώων του Έπους 1940 – 41 σε μία γραφειοκρατική «αποστειρωμένη» διαδικασία, χωρίς ουσία, ιστορικό βάρος και κυρίως ανθρωπιά!

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης καλεί τον κ. Κοτζιά να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το αν και το πότε το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε στους συγγενείς των πεσόντων προσκλήσεις, καθώς και – στην περίπτωση που ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται – αν είναι στις προθέσεις του η αλλαγή της διαδικασίας προς την κατεύθυνση που προτείνεται στην επιστολή του κ. Γ. Σούρλα.