Η διευρυμένη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λακωνίας που συνεδρίασε την Πέμπτη 8/3/2012 αποφάσισε και με ανακοίνωσή της καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους «της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος, που είναι μια κορυφαία πολιτική διαδικασία, μια ιδιαίτερη στιγμή πραγμάτωσης της Δημοκρατίας.

Οι εκλογές, αναφέρει σε δελτίο τύπου, για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα με στόχο να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες θα λάβουν χώρα σε Εκλογικά Κέντρα που θα υπάρχουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα και θα βρίσκονται σε δημοτικά ή δημόσια κτίρια εύκολα προσβάσιμα σε όλους. Η ψηφοφορία θα γίνεται με το Δελτίο Ταυτότητας ή το Διαβατήριο.

Οι εκλογές της 18ης Μαρτίου δεν είναι απλά μια ακόμα εσωκομματική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία με κριτική στάση οφείλουμε να αποδείξουμε ότι πέρα από πρόσωπα και μηχανισμούς, γνωρίζουμε σε κρίσιμες στιγμές να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο το κόμμα, αλλά αυτή την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη.

Αμέσως μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη της 10, 11 Μαρτίου που θα διαμορφώσει τις προγραμματικές μας θέσεις, καλούμαστε όλοι να αναδείξουμε με την ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή μας, το νέο ηγέτη του Κινήματος.
Καλούμαστε όλοι οργανωμένα και συντεταγμένα, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι λογικό να έχουμε, αλλά έχοντας επίγνωση της σημασίας που έχει για τη χώρα η ενότητα μας, να προχωρήσουμε στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότησης του Κινήματος μας και να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων εκλογών».