Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση κάνει ο υποψήφιος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνας" στη Λακωνία κ. Τζανέτος Φιλιππάκος. Μεταξύ άλλων εξηγεί τους λόγους που κατεβαίνει στην πολιτική:

"Αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας, αποφάσισα να κατέβω στην Πολιτική, νιώθοντας αγανάκτηση και επιτακτική την ανάγκη να αγωνιστώ με όλους εκείνους που με εμπιστεύονται και μου ζητούν επίμονα να απαλλάξουμε τη Χώρα μας, από όλους αυτούς που την έφεραν σε αυτή τη δραματική κατάσταση.

Εντάχθηκα στο Κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, διότι πιστεύω ότι εκεί έχουν θέση όλοι οι Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος που στάθηκε όρθιος και αντιστέκεται για να μην ξεπουληθεί η Πατρίδα μας στα ξένα συμφέροντα, να μην πτωχεύσουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία και την ξενιτιά οι Έλληνες και ιδιαίτερα τα παιδιά μας.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πορεία που ξεκίνησαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα μας δικαιώσει.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν την καταστροφή, για αυτό και είναι Εθνική ανάγκη, να δώσετε με την ψήφο σας, Δύναμη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και στον Πάνο Καμμένο, για να ανατρέψουμε όλα αυτά που παράνομα εφαρμόζονται εις βάρος μας.