Ο Χρήστος Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1986 στην Αθήνα. Ο πατέρας του Στυλιανός Ιωαννίδης ,είναι απόστρατος αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και η μητέρα του Μαρία Τσούκλερη είναι λογίστρια. Ο πατέρας της Χρήστος Τσούκλερης, Αρχιπύραρχος-Υπαρχηγός ε. α του Πυροσβεστικού Σώματος επίσης, κατάγεται από τους Σουστιάνους Λακωνίας ενώ η μητέρα της Λουΐζα Πετροπουλάκη προέρχεται από τη μεγάλη και ιστορική ομώνυμη οικογένεια του Γυθείου , όπου στη περιοχή Ράχη, βρίσκεται το κτήμα και το σπίτι της οικογένειας.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια Το 2003 φοιτώντας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται ακόμα πιο κοντά στην πολιτική και τον συνδικαλισμό.

Άμεσα εντάχθηκε στη σπουδαστική παράταξη που πρόσκειται ιδεολογικά στο Π.Α.ΣΟ.Κ., τη Π.Α.Σ.Π., της οποίας εκλέχθηκε Γραμματέας στη Θεολογική Σχολή σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο νεότερος Γραμματέας της εποχής του πανελλαδικά.

Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, πρωτοστατώντας πάντα. Την περίοδο των φοιτητικών αγώνων που υπεράσπιζαν το αίτημα για δημόσια και δωρεάν παιδεία αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα μέσα από την αρθογραφία του σε μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες των Αθηνών.

Συγκρούσθηκε ιδεολογικά με κατεστημένες δομές και νοοτροπίες του Πανεπιστημίου και αγωνίσθηκε για καινοτόμες αλλαγές στη Παιδεία, καθώς και την αναβάθμιση των σπουδών γενικά και στη Θεολογική Σχολή ειδικά. Το 2008 εκλέχθηκε στην νομαρχιακή επιτροπή της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα βόρεια προάστια της Αθήνας και συμμετείχε ενεργά στις κομματικές διαδικασίες.

Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στην Προεδρική Φρουρά ως Εύζωνας εκτελώντας τη στρατιωτική του θητεία. Τώρα βρίσκεται στο πρώτο έτος των μεταπτυχιακών του σπουδών με αντικείμενο τις σπουδές Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Συνεχίζοντας πάντα να αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ για ανανέωση και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά κυρίως εργασία για τους νέους, εκφραστής και ο ίδιος της γενιάς των 500 ευρώ. Αποτελεί, θέλει να πιστεύει, παράδειγμα πως η πολιτική σταδιοδρομία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με ούτε με διορισμούς, ούτε με δοσοληψίες. Είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Λακωνία.