ΣΠΑΡΤΗ. Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυρ. Βελόπουλος, με θέμα:

«Αντιδρούν οι κάτοικοι της Σπάρτης στη φοίτηση παιδιών των λαθρομεταναστών στα τοπικά σχολεία».

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους κ.κ , Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής:

«Όπως μας αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής της Σπάρτης, παιδιά λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στην περιοχή εντάσσονται ως μαθητές σε σχολεία της Σπάρτης, στη δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τρέχουσα χρονική συγκυρία. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, με την έλευση των πρώτων λαθρομεταναστών στη Σπάρτη, οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς διαβεβαίωναν τους γονείς ότι, οι αλλοδαποί ήρθαν μόνο για 6 μήνες και πως ύστερα, θα έφευγαν. Με τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όμως, σύμφωνα με υπάρχουσα σχετική Υπουργική Απόφαση, τρία τοπικά σχολικά συγκροτήματα έχουν προοριστεί να υποδεχτούν τα παραπάνω παιδιά λαθρομεταναστών, στα πλαίσια των «Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων» (ΔΥΕΠ), ως μαθητές, χωρίς μάλιστα να έχει λάβει προηγούμενα γνώση ουδείς γονέας της άνω περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός παιδιών λαθρομεταναστών που θα φοιτήσουν στα αναφερόμενα εντός της άνω υπουργικής απόφασης σχολικά συγκροτήματα;

2. Έχουν λάβει οι αρμόδιοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας φορείς της εν λόγω περιοχής όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να θωρακιστούν οι μαθητές των ως άνω σχολείων από τον κίνδυνο διασποράς του ιού Covid-19;».