ΕΛΛΑΔΑ. Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, για τη σημαντική προσφορά του στην αναβάθμιση του Ιατρείου Μεγίστης.

«Πρέπει να επαινέσω τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο - δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν τον έχω δει ποτέ μου - διότι δίνει ο ίδιος στο Καστελόριζο, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, χρήματα για να αναπτυχθεί αυτό το ιατρείο. Μπράβο του», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Άρα, λοιπόν, πρέπει να βρούμε και τους Έλληνες που έχουν χρήματα και να τους πείσουμε να βοηθήσουν και σε άλλες περιοχές και σε άλλα νησιά. Να κάνουν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με δικά τους χρήματα».

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναβάθμισε σημαντικά τις δυνατότητες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η σημαντική δωρεά στοχεύει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού.