Δείτε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του notospress.gr στις 28 Νοεμβρίου.

ΣΠΑΡΤΗ. Με παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ζητά από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Εξηγήσεις για την απόφαση των μελών ΔΕΠ της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να απορρίψουν την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος και του νέου Γενικού Νοσοκομείου της Σπάρτης που το ΙΣΝ θα κατασκευάσει.

Στη σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι η στάση του Τμήματος βρίσκεται σε εμφανή αντίθεση με το βασικό επιχείρημα μελών του - προκειμένου να μετακινηθεί η Νοσηλευτική - ότι οι υποδομές του νοσοκομείου της Σπάρτης ήταν ακατάλληλες για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Ο κ. Δαβάκης ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να καταθέσει στη Βουλή την πρόταση που το ΙΣΝ απέστειλε προς το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και το σύνολο των σχετικών πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, για να διαπιστώσουν οι Λάκωνες πολίτες, αλλά και κάθε Έλληνας, τον τρόπο που τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αιτιολόγησαν την απόρριψη της πρότασης αυτής.

Η δήλωση του βουλευτή Λακωνίας:

«Σέβομαι απόλυτα το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, αλλά οι Λάκωνες πολίτες, που και αυτοί χρηματοδοτούν τη λειτουργία των ΑΕΙ, δικαιούνται να γνωρίζουν το περιεχόμενο της πρότασης του Ιδρύματος Νιάρχου και το σκεπτικό με βάση το οποίο τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής την απέρριψαν».