Νοσηλευτική, Διρός, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη, φράγμα Κελεφίνας, αρδευτικό Τρινάσου, Σπήλαια Διρού, Φοιτητική Εστία Σπάρτης, Νέο Μουσείο Σπάρτης

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ως ζήτημα που προσβάλλει την κοινή λογική, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, χαρακτήρισε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης την απόρριψη της πρότασης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του στο νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Η αναφορά αυτή του Λάκωνα βουλευτή έγινε επ’ ευκαιρία της συζήτησης του Προϋπολογισμού σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Εκεί ο Θανάσης Δαβάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και στην μέχρι τώρα πολιτική ενισχύσεων της κυβερνήσεως στους αγρότες λόγω της πανδημίας, στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα της υγείας με την τοποθέτηση ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στις μονάδες υγείας όλων των βαθμίδων στη Λακωνία, ενώ αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις της απονομής των συντάξεων εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν κληρονομηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης, ο Θανάσης Δαβάκης ζήτησε την παρέμβαση της κυβερνήσεως στα θέματα υποδομών που απασχολούν τους Λάκωνες πολίτες, όπως η μελέτη του δρόμου Σπάρτη – Γύθειο, η παράκαμψη των οικισμών Σκάλας – Βλαχιώτη, η διαχείριση του υδατικού προβλήματος στην πεδιάδα των Μολάων, καθώς και η πορεία των αρδευτικών έργων του κλειστού κυκλώματος Τρινάσου και του φράγματος της Κελεφίνας.

Στη συνέχεια, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση των παρεμβάσεων στα Σπήλαια του Διρού, την επίλυση του προβλήματος της φοιτητικής εστίας της Σπάρτης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή πορεία που βρίσκεται το έργου του Νέου Μουσείου της Σπάρτης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Θανάσης Δαβάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, εξήρε το έργο της κυβερνήσεως για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και ζήτησε από όλες τις πτέρυγες της Εθνικής Αντιπροσωπείας να υπερψηφίσουν ως ένδειξη εθνικής ομοψυχίας τις δαπάνες για την Άμυνα.