ΕΛΛΑΔΑ. Ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την χρήση των κονδυλίων των προγραμμάτων RFF, ERDF, ESF+ και REACT-EU κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

« 8 μήνες μετά την ψήφιση του Οδικού Χάρτη των προγραμμάτων Recovery and Resilience Facility (RFF), European Regional Development Fund (ERDF), European Social Fund Plus (ESF+) και του REACT-EU, η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμμία χρήση των σχετικών κονδυλίων, αφού δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής καμμία δράση χρηματοδοτούμενη από αυτά τα κονδύλια. Το γεγονός, μάλιστα ότι τα προγράμματα αυτά αφορούν στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής (ιδίως της αλιείας), στις υποδομές υγείας αλλά και στην στήριξη των απόρων πολιτών προκαλεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες αλλά και για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:

Είναι σε θέση να εξηγήσει το γιατί μέχρι στιγμής η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει χρήση των παραπάνω κονδυλίων; Υφίσταται μηχανισμός που θα την ωθήσει στο να το πράξει δεδομένου του ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από τα παραπάνω κονδύλια; Ποιο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση των εν λόγω κονδυλίων;»